Voetbal zonder supporters? De tribune blijft zingen!

Voetbal zonder supporters? De tribune blijft zingen!

KAA Gent, Allez, Chantez! en de KAA Gent Foundation slaan de handen in elkaar en zorgen ervoor dat de supporters toch samen kunnen blijven zingen. Allez, Chantez! Allez, Gantoise!

In de komende weken zingen KAA Gentsupporters en Gentenaars thuis drie bekende Gentse liedjes en mixt Allez, Chantez! alle stemmen tot uitbundige supportersgezangen die voor de komende thuiswedstrijden ook worden afgespeeld in het stadion. De tribune blijft zingen!

Met deze actie willen we tijdens deze tweede COVID-golf Gentenaars aanmoedigen om samen dingen te blijven ondernemen. In normale tijden brengen Allez, Chantez! en KAA Gent mensen bij elkaar om samen te zingen en te supporteren. Aan dit zangproject kan iedereen thuis deelnemen voor de computer of met de smartphone. 

Op vrijdag 20 november wordt de eerste oproep gelanceerd. We starten met het clublied van KAA Gent: de Buffalomars. In de komende weken komen ook ‘t Vliegerke (Walter De Buck) en Mia (Gorky) aan bod. De laatste zangactie loopt af op 24 december. Voor de Buffalomars krijgen supporters in een video met Johan Heldenbergh (KAA Gentsupporter, acteur en muzikant) en Annelore Camps (Allez, Chantez!) uitleg over hoe ze kunnen deelnemen. Alle instructies vind je terug op www.kaagent.be.

1. Zing mee met de Buffalomars!

Klik hier voor de instructies.

 

Annelore Camps en Laila De Bruyne, initiatiefnemers van Allez, Chantez!: “Met de beperkingen van COVID-19 in gedachten realiseerden wij een aantal innovatieve zangconcepten. Dit idee om supporters muzikaal te verenigen kwam van één van onze fans die ons en anderen een hart onder de riem wil steken. Zo zorgen wij er samen met onze achterban voor dat we samen kunnen blijven zingen, altijd.”

Sofie Bracke, voorzitter van de KAA Gent Foundation: “Net als de Stad Gent wil de KAA Gent Foundation de Gentenaars moed geven in deze donkere periode. Als KAA Gentsupporters missen we de samenzang in het voetbalstadion. Met dit initiatief kunnen we, op afstand van elkaar, meer dan ooit samen blijven zingen”.

Patrick Lips, directeur communicatie van KAA Gent: “Dit initiatief wordt gefinancierd met de opbrengst van de Buffalo mondmaskers die door KAA Gent tijdens de eerste COVID-crisis werden verkocht. Op deze wijze wil KAA Gent ook tijdens deze tweede gezondheidscrisis iets terug doen voor haar supporters en voor alle Gentenaars”.

 

Allez Chantez! organiseert laagdrempelige zangsessies vanuit de overtuiging dat samen zingen een oeroud middel is voor zorgeloosheid en samenhorigheid. Hun bijeenkomsten met een zangcoach en een muzikant leiden tot sterke verbindingen tussen mensen, los van hun achtergrond of muzikale bagage.

 

Bij KAA Gent heeft voetbal meer dan twee doelen. De KAA Gent Foundation verbindt en versterkt mensen met de verbindende kracht van KAA Gent. Naast haar sociaal-sportieve werking bouwt de KAA Gent Foundation ook een supportersgerichte publiekswerking rond KAA Gent uit.  

 

 

'De tribune blijft zingen' is een initiatief van Allez, Chantez! en de KAA Gent Foundation in samenwerking met KAA Gent en met de steun van De Gentenaar.

 

 

 

 

De KAA Gent Foundation krijgt de steun van:

 

De KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development network EFDN.