"Het kan niet snel genoeg zondag zijn"

"Het kan niet snel genoeg zondag zijn"

Speeldag 20 - Jupiler Pro League - 22-12-2019 om 14:30 u

Zondag 22 december is het zo ver, dan speelt KAA Gent de topper tegen leider Club Brugge. Coach, Jess Thorup en Igor Plastun keken al even vooruit naar de Slag om Vlaanderen.

Voor het eerst sinds lang hadden de Buffalo's een volledige week om de volgende match voor te bereiden. Dat was terug even wennen. Jess Thorup: "We zijn het ondertussen gewoon om meerdere matchen per week te spelen. Na 33 wedstrijden in 5 maanden zit het ritme er goed in. Fysiek merk je dan wel dat er zich hier en daar kwaaltjes voordoen, daarom kwam deze week als geroepen."

"Het belang van deze match is één van de eerste dingen die me werden duidelijk gemaakt toen ik hier aankwam." - Jess Thorup 

Belang van de wedstrijd

De wedstrijd tegen Club Brugge is de match van het seizoen voor veel Gentenaars. Ook Thorup kent het belang: "Het was een van de eerste zaken die me duidelijk werden toen ik hier begon. Dit leeft heel hard bij onze supporters. Ook bij ons maar de insteek blijft dezelfde: we willen winnen. We spelen thuis en dan kunnen we dat we net dat tikkeltje meer. Het wordt sowieso een andere wedstrijd dan de heenmatch. Ik heb die match meermaals herbekeken en weet waar we beter moeten doen. Gisteren (donderdag) ging ik ook naar Anderlecht - Club. Zo'n wedstrijden zijn leerlijk als coach. Zondag willen we het Brugge in elk geval moeilijk maken door ons eigen spel op te dringen."

Aftellen naar zondag

"Iedereen is fit behalve Dejaegere en Derijck. Zij revalideren nog. Ook Yuya Kubo is bijna terug na zijn oogblessure. Iedereen is gefocust om individueel een hoog niveau te halen en zo collectief een goede prestatie te leveren. Dat zal ook nodig zijn want matchen als deze worden beslist door het team dat het snelst de controle naar zich toe trekt en het momentum weet te grijpen.  Als het van ons afhangt kan het niet snel genoeg zondag zijn."

Jonathan David

Jonathan David verbleef de afgelopen weken zijn familie in Canada na het overlijden van zijn mama. Sinds het begin van de week is hij terug in Gent. De coach acht het noodzakelijk dat iedereen hem opvangt waar nodig: "Iedereen hier heeft de verantwoordelijkheid om hem goed te omringen. Als je op zo'n jonge leeftijd je moeder verliest, is het belangrijk dat je een goed vangnet rond je hebt. Wij als KAA Gent zijn dat vangnet voor hem. Jonathan wil zo snel mogelijk terug op het veld staan en knokken voor deze ploeg. Dat siert hem. Hij heeft tijdens zijn afwezigheid ook gezien hoe de supporters hem een hart onder de riem hebben gestoken. Hij wil op het veld iets terugdoen voor hen."

"We zijn klaar om zondag te strijden voor onze kleuren." - Igor Plastun

Igor Plastun

Igor Plastun oogt klaar voor de strijd: "We hebben afgelopen week veel gepraat over de match van zondag. Iedereen is gebrand om die drie punten thuis te houden. Deze match leeft ontzettend hard bij onze supporters en automatisch zet zich dat over op ons. Wij zijn klaar om zondag te strijden voor onze kleuren."

Fort Ghelamco

Plastun: "De heenmatch was moeilijk voor ons. Vooral het resultaat deed pijn, maar dat ligt nu in het verleden. Zondag spelen we thuis in de Ghelamco Arena dat niet voor niets Fort Ghelamco wordt genoemd. Thuis kunnen we iedereen aan. Dat bewezen we al in de Europa League. Het wordt dus zeker een andere wedstrijd dan in Brugge. Wij zijn sindsdien enorm gegroeid en willen dat zondag tonen."

Vechten voor elkaar

"We zijn blij Jonathan David terug bij ons te hebben. Ik kan het me zelf niet voorstellen wat het moet zijn om je moeder te verliezen, zeker op zo'n jonge leeftijd. Het is aan ons om hem te ondersteunen maar ik zie op training de oude Jonathan terug. Hij is klaar om te spelen en wil voor het team vechten. Zondag vechten we voor elkaar. Afspraak in Fort Ghelamco."