Active Fans sporten in de Ghelamco Arena

Active Fans sporten in de Ghelamco Arena

Elke maandagavond verzamelen KAA Gentsupporters voor Active Fans, een leefstijl- en beweegprogramma van de KAA Gent Foundation.

De Ghelamco Arena is een open stadion, waar door de KAA Gent Foundation ook communityactiviteiten georganiseerd worden. Elke maandagavond gebruikt een groep supporters, onder leiding van een community coach, het stadion als sporthal. Op deze wijze ontwikkelt de KAA Gent Foundation mee het project, in het kader van een Erasmus+ programma, samen met partnerclubs uit de rest van Europa.

Tijdens Active Fans krijgen de supporters ook informatie over verantwoord bewegen en gezonde voeding. Een belangrijk aandachtspunt hierbij is dat de deelnemers de lessen op hun eigen tempo kunnen afwerken. Door het programma af te stemmen op de eigen gewoontes, kunnen de Active Fans hun levensstijl duurzaam veranderen. Dat ze kunnen sporten in het stadion waar ze zich thuis voelen, samen met de andere supporters, vormt een belangrijke motivatie om gezonder te gaan leven.

Active Fans is een project van de KAA Gent Foundation in samenwerking met de Supportersfederatie KAA Gent en het European Football for Development Network (EFDN).

Het project loopt simultaan bij Bayer 04 Leverkusen, NEC Nijmegen, Ferencvaros TC, Feyenoord Rotterdam, Fulham FC, Rangers FC, Valerenga Fotball en Vitesse. Active Fans krijgt de steun van het Erasmus+programma van de Europese Unie.

De KAA Gent Foundation krijgt steun van

KAA Gent Foundation is lid van het European Football for Development Network (EFDN).