Yves Vanderhaeghe: "Wil ook vierde keer winnen tegen Brugge"

Yves Vanderhaeghe haalde sinds zijn aanstelling bij KAA Gent in de confrontaties met Club Brugge altijd het maximum van de punten en wil dat ook zondag zo  houden. Hij kijkt alvast uit naar de wedstrijd: "Gent-Club is altijd een enorm geladen wedstrijd, eentje die iedereen in zijn agenda aankruist. Het is een strijd voor de eer. Wat mezelf betreft, ik heb het hier nu al drie keer tegen Club opgenomen en we hebben telkens gewonnen. Dat is uiteraard geen garantie voor zondag, maar het is wel een teken dat we het kunnen."

Efficiëntie en duelkracht

De coach ziet nog twee werkpunten in het bijzonder: "Na de match tegen STVV was het nog maar eens duidelijk dat we niet efficiënt genoeg zijn. We hebben overwicht en het meeste balbezit, creëren voldoende kansen maar maken die dan niet af. Daarnaast vind ik dat we nog steeds te weinig agressief zijn in de duels. Dat je zie in de statistieken van de gemaakte fouten en dat zie je op het veld. Op achterstand bij Bordeaux bijvoorbeeld maakten we bijna geen enkele fout. Ook tegen STVV zag ik momenten waar we door 1 geslaagde dribbel van hen op het middenveld met zijn allen 30 of 40 meter achtervolgen zonder dat iemand daarbij een overtreding maakt. In zo'n fases moeten feller zijn, die bal sneller terug willen."

Blessures

Vadis Odjidja is tegen zijn ex-club alvast van de partij: "Vadis heeft alles meegetraind en is klaar. Of we hem gemist hebben de voorbije matchen? Vadis brengt natuurlijk altijd wel ideeën en creativiteit. Tegen STVV voetbalden we bij momenten iets te stereotiep. Dat is iets dat hij mee kan oplossen."  Ook Arnaud Souquet behoort mogelijk weer tot de wedstrijdselectie. Hij trainde de laatste twee trainingen mee met een ingetapete enkel hoewel hij nog steeds een bloeuitstorting heeft. Vanderhaeghe maakte nog wat voorbehoud: "We gaan morgen zien hoe hij alles verteerde." 

Eric Smith kende dan weer een kleine terugval nadat hij vorige week voor het eerst met de groep meetrainde: "Hij sukkelt een beetje op een andere plaats van zijn voet en kende even een terugval. We nemen geen risico met hem en laten hem rustig terugkomen."

Birger Verstraete

Ook voor Birger Verstraete zijn de wedstrijden tegen Club "anders dan de andere", iets wat hij ook aan de nieuwe jongens bij KAA Gent vertelde.