"Van angst is er geen sprake"

Speeldag 3 - UEFA Europa League groep I - 24-10-2019 om 18:55 u

Donderdag speelt KAA Gent tegen VfL Wolfsburg, de nummer 1 tegen de nummer 2 uit groep I of nog: de nummer 2 van de Bundesliga tegen de nummer 3 van de Jupiler Pro League. Jess Thorup en Sven Kums blikten daags voordien vooruit op de belangrijke match.

Jess Thorup ging de voorbije maand al eens kijken naar VfL Wolfsburg. Hij verwacht een sterke tegenstander op donderdagavond: "Ik ga mijn plan nog niet uit de doeken doen, maar het is duidelijk dat Wolfsburg veel kwaliteit heeft. Fysiek zijn ze sterk, ze kunnen 90 minuten drukken en beschikken over zowel individuele als collectieve kwaliteiten. Wij gaan goed georganiseerd moeten spelen morgen, maar ik zie mogelijkheden. We spelen ons eigen spel en gaan uit van onze sterkte. Samen kunnen we iets bereiken, daar gaan we van uit!"

Een motivatiespeech zal ik niet moeten houden morgen. De spelers zijn er klaar voor." - Jess Thorup

Op de vraag of de grootste tegenstander in onze poule angst inboezemt, antwoorde de coach resoluut: "Van angst is er geen sprake. Ik zie dat de spelers met plezier trainen en uitkijken naar de volgende match. Ze genieten en behouden tegelijkertijd de focus. Niemand klaagt over moeheid of de opeenvolging van matchen. Een motivatiespeech zal ik niet moeten houden morgen. De spelers zijn er klaar voor."

Sven Kums ziet gelijkenissen tussen de spelersgroep waarmee hij in 2016 tegen Wolfsburg speelde en de groep die nu klaar staat: "Het zijn gelijkaardige groepen. Ik herken de gedrevenheid, de goesting om te spelen en vooral de zin om te winnen. We hangen goed aan elkaar, net zoals in 2016. Meer kan je niet wensen van een spelersgroep."