Jonathan David blijft scoren

Het afgelopen voetbalseizoen is er eentje om nooit te vergeten voor Jonathan David. Onze Canadese youngster speelde in zijn debuutseizoen 43 wedstrijden voor de Buffalo's en was daarin goed voor 14 goals en 5 assists over alle competities heen. Hij werd met 12 goals onze topschutter in de competitie en play-offs! David kende een fantastische maand augustus en scoorde meteen bij zijn debuut in 3 competities: zowel in de Jupiler Pro League, de Europa League als bij zijn nationale ploeg werd zijn eerste officiële wedstrijd steevast opgeluisterd met één of meer goals. 

  • Debuut Jupiler Pro League: KAA Gent - Zulte Waregem: 1-1 (gelijkmaker in de 89e minuut) - 1 goal
  • Debuut UEFA Europa League: Jagiellonia - KAA Gent: 0-1 (winning goal in de 85e minuut, invalbeurt van 21 minuten) - 1 goal
  • Debuut Canada: Maagdeneilanden - Canada: 0-8 - 2 goals (0-3 en 0-4) + 1 assist - jongste debuterende Canadese spits ooit.

Nationale ploeg

In september 2018 werd hij voor het eerst opgeroepen voor het nationale elftal van Canada. Hij speelde tot nu toe 7 wedstrijden voor de Canadezen en bezorgde hen maar liefst 9 goals en 5 assists! Hij is momenteel 13 goals verwijderd van het Canadese record van Dwayne De Rosario. Met zijn jonge leeftijd maakt David dus een reële kans om dat record te verpulveren. Naast het nationale record heeft hij nog maar 1 goal nodig om op gelijke hoogte te komen met Tomasz Radzinski (die daarvoor 46 interlands nodig had).

In totaal speelde David dus al 50 matchen dit seizoen met een totaal van 23 goals en 10 assists. Een fantastisch prestatie voor een debuutseizoen!

Topscorer Gold Cup

Op de Gold Cup waar David zo pas zijn eerste hattrick scoorde tegen Cuba, is Canada met 6 punten uit 3 groepswedstrijden tweede na Mexico. Het plaatst zich daarmee voor de kwartfinale in Houston op zaterdag 29 juni. Tegenstander wordt de groepswinnaar van groep B: het Costa Rica van Bryan Ruiz of Haïti. Zij spelen later vandaag tegen elkaar. 

David is na de 3 groepswedstrijden met 5 goals topschutter van de Gold Cup en met het bereiken van de kwartfinale kunnnen daar dus nog zeker goals bijkomen.

  • Zaterdag 15 juni: Canada - Martinique: 4-0 (2 doelpunten David)
  • Woensdag 19 juni: Mexico - Canada: 1-3 (assist David)
  • Zondag 23 juni: Canada - Cuba: 7-0 (3 doelpunten + 1 assist David)