Voorbeschouwing KAA Gent – FC Viitorul

Voorbeschouwing KAA Gent – FC Viitorul

In de tweede voorronde van de UEFA Europa League ontvangen de Buffalo’s donderdagavond FC Viitorul in de Ghelamco Arena. De aftrap wordt gegeven om 20u30. 

Voorbeschouwing

Dit weekend start de competitie eindelijk terug. Supporters, spelers en staff kijken er reikhalzend naar uit maar eerst wacht er nog een belangrijke ontmoeting in Europa. Op donderdag 25/07 speelt KAA Gent thuis de heenmatch tegen het Roemeense FC Viitorul. 

Coach Jess Thorup gaf alvast aan in de persconferentie klaar te zijn voor de match tegen FC Viitorul.

Jess Thorup : “In de club had niemand meer verwacht dat we nog Europees zouden spelen. Het was dan ook een aangename verrassing toen we hoorden dat we in de tweede voorronde aan de bak mogen."

"Dankzij de voorbereiding zijn we klaar om meerdere matchen per week te spelen dus we zijn zeker klaar om Europees mee te strijden. Het feit dat we nu toch meedoen is een grote kans voor ons. De voorrondes zijn ook van belang, er bestaan nu eenmaal geen makkelijke wedstrijden. FC Viitorul is een jong, getalenteerd team. Ze eindigden 3de in de competitie dus we mogen ze zeker niet onderschatten. Ik verwacht veel van hen. Hun sterspeler Ianis Hagi is dan misschien vertrokken maar naar mijn gevoel staat de beste speler van hun ploeg nu op zijn positie dus ik denk niet dat de transfer van Hagi een aderlating is voor de ploeg.
Het zal een warme avond worden thuis maar daar zijn we op voorbereid. We weten van elke speler hoeveel vocht ze verliezen en hoe we op de warmte kunnen inspelen. De drankpauzes zullen alvast heel belangrijk worden tijdens de match.”

Vadis Odjidja: Het zal heel warm worden maar dat mag geen excuus zijn. Het is namelijk warm voor beide teams. 

Ook Vadis Odjidja is klaar voor de eerste officiële match van het seizoen: “Iedereen is opgelucht dat we nog een kans maken op Europees voetbal en iedereen is er zich van bewust dat we er morgen moet staan. In Europa is het belangrijk om de nul te houden. Dat willen we morgen ook doen en natuurlijk ook zelf scoren. Het zal heel warm worden maar dat mag geen excuus zijn. Het is namelijk warm voor beide teams. 
We spelen met een team dat grotendeels hetzelfde is gebleven. Dat is een voordeel. De nieuwe jongens passen zich ook heel goed aan dus het team is er klaar voor!”