Vooruitblik met Thomas Matton

Vooruitblik met Thomas Matton

Als het een beetje meezit, is er vanavond ten huize Thomas Matton meer dan één reden tot feesten. Uitgerekend op zijn dertigste verjaardag kan de middenvelder zijn 150ste wedstrijd in eerste klasse spelen én voor het eerst in zijn carrière aan de leiding komen. Maar dan moeten de Buffalo’s wel voorbij KV Oostende.

Met welk gevoel kijk je terug op de wedstrijd in Valencia?

“Vier dagen later overheerst toch nog altijd de ontgoocheling. Onze prestatie mocht er zijn, maar wat ben je daarmee als je geen punten pakt? (zucht) Het is nu al de derde keer dat er meer in zat voor ons. Vaak vallen de details in ons nadeel. Daaruit moeten we leren voor de volgende drie wedstrijden. Aan de andere kant hebben we wel bewezen dat we het niveau aankunnen. Voordien was dat toch een beetje bang afwachten.”

In de slotminuten kreeg je nog een uitstekende mogelijkheid, maar Domènech hield je van de gelijkmaker. Lag je daar ’s nachts wakker van?

“Ik heb er een paar keer aan teruggedacht. Maar toen ik achteraf de beelden bekeek, was het toch niet zo’n geweldige kans. De bal komt verrassend in mijn voeten terecht doordat de verdediger zijn controle miste. En bovendien kwam er zowel van links als van rechts een verdediger aangestormd. Tijd voor een controle was er daardoor niet. Misschien had ik de bal iets lager moeten mikken.”

Toch kan je terugblikken op een geslaagde start bij de Buffalo’s.

“Ik mag zeker niet klagen over een gebrek aan speelminuten. Ook mijn doelpuntentotaal van vier mag er best wezen. Vooral die treffer in Zenit steekt erbovenuit. Ach, bij de start van het seizoen was ik niet bang om de concurrentie aan te gaan. Ik kan immers op veel posities terecht en er is altijd wel iemand geblesseerd of geschorst.”

Als je morgen opnieuw aan de aftrapt verschijnt, wordt het jouw 150ste match in eerste klasse. Aan welke momenten houd je de beste herinneringen over?

“(denkt lang na) De thuiszege tegen Club Brugge vorig seizoen was speciaal. Het was immers een belangrijke overwinning voor Kortrijk. Ook de 1-7 in Oostende staat in mijn geheugen gegrift. Twee wedstrijden waarin ik goed speelde en scoorde.”

Nu staat jouw ex-coach Vanderhaeghe aan het roer bij de kustploeg. Ben je verrast dat hij het zo goed doet?

“Nee, want ook bij Kortrijk deed hij het prima. Alleen was het afwachten of hem dat ook opnieuw zou lukken bij een compleet nieuwe ploeg. Hij beschikt nu wel over een pak meer spelerspotentieel. Kijk maar eens naar de spelerslijst van Oostende: Canesin, Cyriac, Berrier… dat zijn namen die voor zich spreken. Het is een prima mix van ervaring aangevuld met enkele jonge gasten. Gelukkig kent onze coach zijn collega goed. (grijnst)”

Bij winst worden jullie alleen leider, een mooi streefdoel.

“We willen natuurlijke iedere thuiswedstrijd winnen, maar die leidersplaats is een extra motivatie voor ons. Weet je, voor mij zou het de eerste keer zijn dat ik zo diep in het seizoen aan de leiding sta. Vroeger stond ik enkel eens op nummer één tijdens de eerste of tweede speeldag, maar nooit bijna halfweg de competitie. Het zou dus fijn zijn mochten vanavond we de leiding pakken.”

(JVDV)
Foto: Belga Image