Kenny Saief maakt wederoptreden tegen beloften Club Brugge

In de wedstrijd tussen de Gentse en de Brugse U21 maakte Kenny Saief na maanden afwezigheid zijn wederoptreden. Hij speelde 66 minuten in de met 0-3 verloren wedstrijd. Thomas Foket speelde zoals aangekondigd 90 minuten.

Ondanks de aanwezigheid van heel wat spelers uit de A-kern was de wedstrijd al snel een maat voor niets na twee snelle opeenvolgende gele kaarten voor doelman Youn Czekanowicz. Hij moest na 25 minuten het veld al verlaten. Enkele minuten later scoorden de Brugse beloften de 0-1. Gent kwam het dichtst bij een doelpunt met een bal op de paal van Dante Walen na een goede actie van Andrijasevic. Saief en Foket toonden zich bedrijvig op de rechterflank maar tot echt goede kansen kwamen de Buffalo's niet. Ook in de tweede helft scoorde Koita niet na een nochtans mooie rush en dito cross van Foket.

Tegen 10 Gentenaars beperkten de Brugse beloften zich grotendeels tot het controleren van de wedstrijd. In de slotfase van de wedstrijd scoorden ze nog 2 maal. De bal op de paal van Darko Bjedov in de slotfase was dus ook slechts een voetnoot. De Gentse beloften zakten door deze nederlaag naar een negende plaats.