"Beste voorbereiding op de finale"

Speeldag 6 - Play-Off 1 - 27-04-2019 om 20:30 u

Jess Thorup kijkt uit naar match tegen Genk: "Genk toont dat het niet alleen het beste team van de competitie is, maar ook van de play-offs. De match morgen wordt dus een ideale voorbereiding voor de bekerfinale."

Balans vinden

Terugblikkend op de match tegen Anderlecht en vooruitkijkend naar de match tegen Genk, kwam Thorup tot volgende conclusie: "Op Anderlecht was het aanvallend niet onze beste match; we maakten offensief teveel foute keuzes. Verdedigend vond ik ons wel goed. Het was voor de toeschouwers misschien niet zo aangenaam maar we gaven slechts twee kansen weg, hielden de nul en pakten een punt. Anderlecht blijft in het klassement dus binnen ons bereik. Niet onbelangrijk. Als we tegen Genk de balans vinden tussen wat we verdedigend toonden in Anderlecht en aanvallend in onze andere matchen, dan zitten we op de juiste weg."

"De open training zondag houden we omdat de fans belangrijk zijn voor ons. Dat willen we hen ook laten voelen. Ze hebben in de beker een enorm verschil gemaakt. Op Oostende zongen ze hele match lang, zelfs toen we 2-0 achterstonden. We hebben hen nodig in Brussel en ik weet dat ze er zullen zijn voor ons." - Jess Thorup

Juiste focus

Hoe ga je als coach om met het feit dat iedereen rond de club al denkt aan de bekerfinale terwijl er eerst nog een belangrijke thuismatch volgt? Thorup: "Ik heb de spelers deze week gezegd dat de beste voorbereiding op woensdag een goede match tegen Genk is. Dat niemand moet denken dat we de match kunnen spelen aan 80 of 90%. Als wij onze hoge pressing willen spelen, lukt dat niet. Maar niemand zegt dat we ook niet wat flexibeler kunnen zijn. Variëren in ons systeem maakt ons ook voor de tegenstander minder voorspelbaar."

Timothy Derijck: "Gaan voor de drie punten thuis"