Gents SLO-model succesvol exportproduct

Gents SLO-model succesvol exportproduct

In de rand van de wedstrijd KF Shkendija - KAA Gent had Dirk Vos, de Gentse Supporters Liaison Officer (SLO) een meeting met Stojce Atanasovski van de Macedonische voetbalbond. "Wij zijn vastbesloten om ook hier het systeem van SLO's in te voeren, maar zoeken naar praktijkvoorbeelden om ons op weg te helpen" aldus Atanasovski.

De hoogste klasse in Macedonië bestaat uit 10 clubs, waarvan er enkele gewoonweg geen supporters hebben. De andere clubs werken met heel weinig middelen. Nochtans is de rol van de SLO een UEFA vereiste en heel belangrijk in de relatie tussen club en zijn supporters. Het verhoogt ook het comfort van de supporters bij verplaatsingen.

de Buffalo's hebben nu voor het derde jaar op rij een team van 3 SLO's uit de Supportersfederatie, die werken op vrijwillige basis. Het systeem werd stapsgewijs ingevoerd en draait sinds de CL campagne op volle toeren. Ook de Jupiler Pro Leage promoot het systeem nu bij al zijn clubs. Daarvoor werd samen met de supporters een tijdpad en een profiel opgesteld naar Belgisch model.

"Het is belangrijk dat je stap voor stap te werk gaat, rekening houdend met de lokale realiteit", zegt Dirk Vos, de Gentse SLO in Skopje. De komende maanden zal Vos de Macedoniërs adviseren bij hun opstart.

Foto: Belga Image