Hein Vanhaezebrouck: 'We willen het jaar in schoonheid afsluiten'

Hein Vanhaezebrouck: 'We willen het jaar in schoonheid afsluiten'

Het fabelachtige jaarboek van de Buffalo’s mag bijna ter perse. Nog één passage moet worden bijgeschreven: die van de laatste wedstrijd in 2015, op bezoek bij KV Mechelen. Hein Vanhaezebrouck hoopt uiteraard op een happy end. “We willen ons jaar in schoonheid afsluiten”, liet de coach optekenen tijdens zijn persbabbel. 

Ho ho ho! Weinig zorgen voor Hein Vanhaezebrouck in de aanloop naar Boxing Day. Hij kan tegen KV Mechelen op aan nagenoeg volledig fitte kern rekenen. “Alleen Dejaegere moest ziek verstek geven voor de training donderdag, maar vrijdag kon hij opnieuw aansluiten bij de groep. Voor de rest missen we alleen de gekende blessuregevallen: Johansson, Gershon, Matton en Pedersen. Het wordt afwachten wie van hen mee kan op stage.”

Er ook niet bij tegen KV Mechelen: Benito Raman – u weet wel waarom. Geheel in het licht van de kerstgedachte sloot Vanhaezebrouck zijn spits weer in de armen. “Er zijn  duidelijke afspraken gemaakt tussen de speler en de club. Voor ons is de zaak nu afgehandeld. Kijk, het afgelopen jaar verliep niet vlekkeloos voor Benito. 2016 kan misschien een nieuwe start zijn voor hem. Hij moet duidelijk voor zichzelf uitmaken waar hij naartoe wil. Maar het is niet zo dat ik niet meer op hem reken.” Ook met de rest van de spelersgroep werd een laatste keer teruggekomen op het incident. “Er is een gesprek geweest met de volledige kern. Naar verluidt wilden ze hem wat anders laten roepen: ‘Een extra dag verlof!” of iets dergelijks. Maar dat hij zoiets zou zeggen, hadden ze niet verwacht.”

De spelersgroep kreeg uiteindelijk wel hun zin. Deze week kregen ze maar liefst twee volle dagen vrijaf. “Dinsdag was er sowieso geen training gepland. En na overleg met de groep hebben we daar maandag aan toegevoegd. Een cadeautje. (lacht) Ach, sinds september hebben ze, met uitzondering van de interlandperiode, bijna geen enkele vrije dag gehad. Dan is het begrijpelijk dat je het voetbal even opzij wilt zetten om iets met familie en vrienden te doen. Bovendien bleven er zo nog drie dagen over om de wedstrijd tegen KV Mechelen voor te bereiden. Dat is meer dan voldoende.”

De landskampioen sluit zaterdag het kalenderjaar af Achter de Kazerne. Tien dagen eerder wipte Gent de Mechelaars uit de Beker van België. “Het grote verschil is dat Mechelen nu voor eigen publiek speelt. Dan maakt onze opdracht een stuk moeilijk, want thuis pakken ze veel punten. Voor Mechelen is dit trouwens een cruciaal duel. Na hun nederlaag in Leuven moéten ze nu winnen om nog een kans te maken op Play-off I. Toch willen we ons jaar in schoonheid proberen afsluiten.”

(JVDV)
Foto: Belga Image