Scorende Rosted, assist Bronn, clean sheet Kalinic

Net als Giorgi Chakvetadze het voorbije weekend, maakte ook Sigurd Rosted een mooi debuut voor de Noorse nationale ploeg. Wat bij zijn debuut voor de Buffalo's (uit tegen RAFC) net niet lukte - Rosted kopte toen een corner tegen de lat - lukte vlotter bij zijn internationaal debuut. In de uitwedstrijd tegen Albanië viel hij in na 63 minuten en kopte hij 8 minuten later het enige doelpunt van de partij binnen.

Hoe het de andere Gentse internationals verging, leest u hieronder.

Lovre Kalinic (Kroatië)

Lovre Kalinic speelde de hele partij tegen Mexico. De wedstrijd eindigde op een 0-1 overwinning voor de Kroaten. Ivan Rakitic knalde in de 62e minuut een penalty onhoudbaar voorbij Guillermo Ochoa van Standard.

Dylan Bronn (Tunesië)

Dylan Bronn werd mee matchwinnaar tegen het Costa Rica van Bryan Ruiz. In de Allianz Rivièra van OGC Nice, waar 9000(!) Tunesische supporters de wedstrijd bijwoonden, gaf Bronn de assist voor het enige doelpunt. Met een heerlijke steekbal langs de lijn zette Bronn Whabi Khazri voor Navas en die werkte de bal in twee tijden binnen. Tunesië, tegenstander van de Rode Duivels op het WK in Rusland, maakte met twee overwinningen een perfecte internationale break door.

Yuya Kubo (Japan)

Waar Yuya Kubo in de partij tegen Mali werd vervangen door Keisuke Honda, waren de rollen omgekeerd in de wedstrijd tegen Oekraïne: Kubo verving Honda in de 65e minuut. De Japanners stonden op dat moment op gelijke hoogte van de Oekraïners (1-1 na een owngoal van Ueda in de 21e minuut en de Japanse gelijkmaker van Makino 4 minuten voor de rust). In de 69e minuut scoorden de Oekraïners het winnende doelpunt via Karavaev. Ook Ruslan Malinovsky van Racing Genk speelde 61 minuten bij de Oekraïners.

Moses Simon (Nigeria)

Moses Simon mocht in de 77e minuut invallen tegen Servië bij een 0-1 achterstand. Enkele minuten later scoorde Alexander Mitrovic zijn tweede doelpunt van de avond en stond de eindstand op het bord. Ex-Buffalo William Troost-Ekong speelde 90 minuten.

Sigurd Rosted (Noorwegen)

Sigurd Rosted had een heerlijke avond in Albanië. 8 minuten na zijn internationale debuut voor Noorwegen, kopte hij op een corner de enige treffer van die avond binnen. Voldoende voor een Noorse 6 op 6 in de internationale break.

Ricardo Avila (Panama)

Ricardo Avila en zijn Panama hadden niet hun beste avond in het Zwitserse Luzern. Op het einde van de eerste helft stond al een 4-0 tussenstand op het bord. Panama kreeg in totaal 6 doelpunten om de oren. Avila begon aan de wedstrijd maar werd na rust vervangen. Panama, ook een tegenstander van de Rode Duivels in Rusland, lijkt dus het zwakke broertje te gaan worden in Group G op het WK.