"Intensieve trainingsweek achter de kiezen"

"Intensieve trainingsweek achter de kiezen"

Na de wedstrijd tegen Antwerp staat KAA Gent - KV Mechelen op het programma. Voor coach Bölöni zijn tweede wedstrijd met blauw-wit in één week tijd. Het werd alvast een week in de zesde versnelling voor de nieuwe coach: "Het was een intensieve trainingsweek voor zowel mijn spelers als voor mijn staf. We planden heel wat trainingsessies in en pasten hier en daar zaken aan. De nieuwe wijze van werken vergt tijd. Ik zag al heel wat positieve zaken maar er is nog werk, op alle vlakken."

Oefenpartij tegen Willem II

Vorige week stond er een oefenpot op het programma tegen het Nederlandse Willem II. De kans om spelers speelminuten te geven. Zo vond ook Bölöni: "Aan de aftrap verschenen jongens die niet speelden tegen Antwerp. Ik zag hen zo ook aan het werk in een wedstrijd en daar steek je als coach veel van op. Enkele jongens konden ritme op doen na een blessure. Neem nu Nurio Fortuna. We kennen hem als een flamboyante verdediger met een aanvallende mindset. Dat zagen we nu nog niet. Met vertrouwen en speelminuten zullen we snel die flamboyante speler terugzien. Alleen moet je daar geduld voor hebben."

"Ik zag heel wat zaken die me positief stemden in die oefenpartij. In detail treden ga ik niet doen. Dat zijn zaken die ik liever nog voor mezelf hou, maar er was kwaliteit aan de bal en inzet. Natuurlijk zijn er dingen die voor verbetering vatbaar zijn zoals de balrecuperatie maar daar werken we hard aan. In de laatste 15 minuten mochten enkele beloften minuten maken. Hier zag ik jonge spelers die klaar zijn om met de profs te wedijveren. De deur staat dus ook voor hen open."

Sinan Bolat & Vadis Odjidja

Met Sinan Bolat verwelkomen we een nieuwe doelman in onze rangen. Een herkenbaar gezicht voor Bölöni die al voor de derde keer samenwerkt met de Turkse Belg: "Bolat behoort tot de beste keepers in België. Hij is een echte prof en speelt ook goed mee met het team. Daarnaast vervult hij ook zijn rol binnen de kleedkamer. Het was een te groot risico om geen andere doelman te halen. In een club als Gent heb je meerdere goeie keepers nodig. Davy Roef heeft zijn waarde al bewezen, maar met Sinan Bolat halen we een tweede topper in huis."

Voor Vadis Odjidja komt de partij tegen Mechelen nog te vroeg: "Vadis maakt nog geen deel uit van de selectie. De medische staf overlegt dagelijks met hem en hem nu brengen zou te vroeg zijn. We oefenen best nog even wat geduld uit met onze kapitein."

Winnen zorgt voor vertrouwen

Na drie nederlagen hunkert het team meer dan ooit naar een overwinning. Een overwinning zorgt steeds voor vertrouwen, aldus Laszlo Bölöni: "Je weet nooit wat de volgende wedstrijd brengt, maar wij hebben nood aan een goede prestatie met punten tot gevolg. Zoiets komt niet uit de lucht vallen. Je moet er hard voor werken en jezelf verplichten om steeds beter te doen. Soms schuilt het verschil tussen goed en heel goed zich in de details. Daar focussen wij als team heel hard op. Goed ik denk dat ik hiermee alles gezegd heb, nu moeten we het uitvoeren."

Michael Ngadeu

Een nieuwe trainer, zorgt voor nieuwigheden op training. Zo ervaart ook verdediger Michael Ngadeu: "Elke trainer legt zijn eigen accenten en dat vertaalt zich in andere trainingen, andere principes en andere manier van communiceren. Als speler is dat even wennen maar je past je daar aan aan. Onze job blijft hetzelfde en we willen elke wedstrijd winnen. Dat is niet veranderd. De drie nederlagen houden ons allemaal bezig. Je zou kunnen gaan twijfelen maar we weten dat we kwaliteit hebben om dit als team om te draaien. Vertrouwen is daarbij een belangrijke factor en dat missen we. Door wedstrijden te gaan winnen, komt dat vertrouwen terug. We weten dus wat ons te doen staat."