"Doen waar we goed in zijn en gewoon voetballen"

"Doen waar we goed in zijn en gewoon voetballen"

Vanmiddag een laatste trainingsessie, nog iets eten op het oefencentrum in Oostakker en dan de bus op naar Oostende. Dat is hoe de namiddag en avond van onze Buffalo's eruit ziet één dag voor de belangrijke terugmatch tegen Oostende van de halve finale van de Croky Cup. Jess Thorup wil zijn spelers zo tot in de puntjes voorbereiden. Thorup: " We moeten morgen niet teveel nadenken over scenario's of de verwachtingen die iedereen koestert. Neen, niet teveel denken aan de gevolgen, gewoon goed voetbal spelen. Dat is waar we goed in zijn en dat gaan we proberen. De spelers bij elkaar brengen is goed om met hen nog eens de laatste details te overlopen en ervoor te zorgen dat iedereen goed kan rusten en zich goed kan laten soigneren." 

Penalties

In de beker kan alles, dat zagen we vorige week. Is er deze week dan bijvoorbeeld getraind op penalties? Thorup: "Absoluut. Ik heb al 5 of 6 namen in gedachten als het zover komt. Bekermatchen zijn per definitie onvoorspelbaar dus ik heb in mijn hoofd zoveel mogelijk scenario's overlopen. Zeker nu wil ik zo goed mogelijk voorbereid zijn."

"Natuurlijk wil ik dat Nana en Vadis het voortouw nemen. Maar iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Voor zichzelf en voor het team. Because together we are stronger." 

Extra prikkel voor de match?

Op STVV kregen de spelers net voor de aftrap een motivational video voor de kiezen die iedereen met de juiste mindset op het veld stuurde. Heeft de coach ook deze keer iets gelijkaardigs in gedachten? Thorup: "Ik heb er gisterenavond over zitten nadenken ja. Wat hebben spelers nodig voor zo'n match? Maar soms is het als coach ook goed om eens niets te zeggen. Ik denk en hoop dat het dit keer eigenlijk niet nodig is omdat iedereen weet hoe belangrijk de match is. Maar het kan nog steeds dat ik iets doe, alleen weet ik nog niet wat. Als je zoveel matchen hebt, is het niet makkelijk om even stil te staan bij wat nu net nodig is. Het is hoe dan ook iets dat ik vaak impulsief aanvoel en op het einde beslis."