Jérémy Perbet tekent voor 3 seizoenen

Jérémy Perbet tekent voor 3 seizoenen

De topschutter van de Belgische Jupiler Pro League Jérémy Perbet plaatste zonet zijn handtekening onder een contract van 3 seizoenen bij de Buffalo's.

Perbet (31) is een doelpuntenmaker pur sang. Met maar liefst 89 goals in 153 Jupiler Pro Leaguewedstrijden is de Fransman één van de meest trefzekere spitsen van de afgelopen jaren. Tien seizoenen geleden, in loondienst van Sporting Charleroi, deed Perbet voor het eerst de netten trillen in ons land. Na een minder geslaagd seizoen bij het Franse Angers keerde hij terug naar de Belgische competitie. In het shirt van Tubize schoot de goalgetter 25 keer raak in 47 partijen. Na een kleurloze passage in Lokeren trok Perbet richting tweedeklasser Bergen. Met 22 treffers in 21 duels (!) was hij van goudwaarde in de promotie richting hoogste afdeling. Daar liet Perbet pas echt van zich spreken. Met 25 doelpunten kroonde hij zich tot topschutter. In de eerste seizoenshelft van het nieuwe seizoen mocht Perbet opnieuw twaalf keer juichen.

Dat Perbet niet alleen in België vlot de weg naar doel vindt, bewees hij bij Villareal. De wintertransfer van ‘El Submarino Amarillo” had met elf doelpunten een groot aandeel in de titel in Segunda Division en het bijhorende promotieticket naar La Liga. Perbet bevestigde in de hoog aangeschreven competitie en trof tien keer raak. De aanvaller trok vervolgens naar Basaksehir, een Turkse eersteklasser, dat hem vorig seizoen uitleende aan Sporting Charleroi. Met succes. ‘Perbut’ sloot er voor de tweede keer in zijn carrière het seizoen af met een Gouden Stier op de rug. Zijn statistieken: 24 goals in 33 wedstrijden, waaronder drie tegen de Buffalo’s.