Colin Coosemans tekent contract voor 3 seizoenen

KAA Gent heeft vandaag doelman Colin Coosemans (3 augustus 1992) aangetrokken. De 25-jarige Coosemans komt van KV Mechelen en tekent een contract voor 3 seizoenen. Coosemans is een jonge Belgische keeper met heel wat ervaring in eerste klasse; hij speelde in totaal reeds 169 wedstrijden op het hoogste Belgische niveau. Hij werd in totaal ook 15 keer opgeroepen voor de Belgische nationale jeugdelftallen bij de U19, U20 en U21. 

 

Mechelen, Beveren, Brugge en Gent

Coosemans is een geboren Gentenaar en begon met voetballen bij VSV Gent. Op 8-jarige leeftijd werd zijn talent opgemerkt door Club Brugge en verhuisde hij naar hun jeugdopleiding. Op 30 september 2010 maakte hij zijn profdebuut in een Europa Leaguewedstrijd tegen Villareal. Zijn debuut in de Jupiler Pro League kwam er enkele dagen later, op 3 oktober tegen... KAA Gent. Coosemans speelde in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau in totaal 21 wedstrijden. Het seizoen daarop startte hij als eerste keeper maar na een trainerswissel (Koster-Daum) en het aantrekken van ene Bojan Jorgacevic verzeilde hij naar het achterplan waarop werd besloten hem uit te lenen aan Waasland-Beveren.

Coosemans kwam in Beveren tot 25 wedstrijden en werd op het einde van het seizoen definitief overgenomen. In totaal speelde hij tussen 2012 en 2015 80 wedstrijden voor de Waaslanders.

In juli 2015 werd Coosemans overgenomen door KV Mechelen. In zijn eerste seizoen (2015-2016) bij de Mechelaars werd hij nog geblokkeerd door Jean-François Gillet, maar het seizoen erna ('16-'17) was hij één van de sterkhouders. In 30 wedstrijden wist hoe toen maar liefst 14 keer de nul te houden. Het meeste aantal clean sheets van alle keepers in eerste klasse dat seizoen. Mee dankzij hem kon KV Mechelen tot de laatste speeldag van de reguliere competitie meestrijden voor een plek in PO1. In de beslissende wedstrijd tegen KAA Gent gingen ze wel met 3-0 onderuit (na o.a. een fantastisch doelpunt van Yuya Kubo). Vorig seizoen kende KV Mechelen een heel moeilijk seizoen met de degradatie tot gevolg. Desondanks hield Coosemans in 32 wedstrijden toch nog 7 keer de nul. In zijn hele carrière hield Coosemans in ongeveer 1 op de 3 wedstrijden de nul