Chakvetadze verkozen tot Georgisch voetballer van het jaar!

Chakvetadze verkozen tot Georgisch voetballer van het jaar!

In Georgië werd Giorgi Chakvetadze tijdens de eindejaarsperiode verkozen tot Speler van het Jaar.

Chakvetadze werd op korte tijd razend populair in eigen land, vooral vanwege zijn goede prestaties bij de nationale ploeg tijdens de UEFA Nations League. Chakvetadze maakte op 6 september tijdens Georgië-Kazachstan de allereerste goal ooit in die nieuwe UEFA-competitie en presteerde de rest van de Nations League-campagne op erg hoog niveau. In de zes Nations League-duels die hij met zijn land betwiste, scoorde hij 4 keer en gaf hij 3 assists. Chakvetadze scoorde ook bij zijn debuutinterland tegen Litouwen op 24 maart 2018 en realiseerde dus 5 goals en 3 assists in slechts 7 interlands.

Ook bij KAA Gent scheerde hij bij momenten hoge toppen. Waar hij zich vorig seizoen nog regelmatig tevreden moest stellen met invalbeurten en vaak gewisseld werd, speelde de Georgische groeibriljant zich dit seizoen helemaal in de ploeg. In de huidige jaargang kwam Chakvetadze al tot 26 wedstrijden. Verdeeld over de bekercampagne en de competitie, scoorde hij 5 keer en gaf hij 6 assists. 

Chakvetadze speelt sinds eind augustus 2017 voor KAA Gent, kwam sindsdien tijdens 45 wedstrijden in actie (6 goals & 8 assists) en heeft nog een contract tot 2020. 

Wij wensen Giorgi van harte proficiat met de eer tot beste speler van zijn land verkozen te zijn!