KAA Gent steunt Damiaanctie: stiftjesverkoop op de supporterspromenade

KAA Gent steunt Damiaanctie: stiftjesverkoop op de supporterspromenade

Voor de wedstrijd KAA Gent – Waasland Beveren verkopen vrijwilligers van Damiaanactie de traditionele stiftjes op de supporterspromenade van de Ghelamco Arena. Eén pakje kost 6 euro. Samen zetten we Lepra en TBC buitenspel!

Damiaanactie is de sociale partner van de Pro League. Dit weekend wordt overal in Vlaanderen campagne gevoerd voor de Damiaanactie. Moses ‘Daddy’ Simon is de peter van de actie. Samen met spitsbroeder Peter Olayinka trapte hij deze week op de speelplaats van campus Sint Theresia-Leiepoort in Deinze het actieweekend op gang. (Foto: Ares Juclà)

Ook de kerstactie van de Pro League liep ten voordele van Damiaanactie. De speciaal met het Damiaanactie-logo bedrukte truitjes, waarmee KAA Gent de wedstrijd op het veld van KV Mechelen speelde, bracht alvast € 7.950 euro op. Met de stiftjesverkoop hopen we dit bedrag nog hoger te tillen.

Al méér dan 50 jaar voert Damiaanactie in 14 landen (in Zuid-Amerika, Azië en Afrika) strijd tegen lepra , berglepra en TBC. Drie besmettelijke ziektes die vooral de armen treffen.

Damiaanactie spoort patiënten op, behandelt en geneest hen. Damiaanactie informeert en sensibiliseert. Dat gebeurt met lokale medische teams die worden opleid en uitgerust met medisch materiaal.