Voorstelling Rob Schoofs: 'Gent is de gedroomde stap in mijn carrière'

Voorstelling Rob Schoofs: 'Gent is de gedroomde stap in mijn carrière'

Door de aderen van Rob Schoofs (21) stroomt Buffalo-DNA. Een werkmier met vista op het veld, bescheiden en nuchter ernaast. Geen wonder dus dat de blauw-witte fans hun nieuwste aanwinst met open armen verwelkomen. Ook bij de Limburger was de liefde meteen wederzijds. “Gent is de gedroomde stap in mijn carrière”, vertelde Schoofs in zijn eerste interview.

Een kijktip: de beelden van Rob Schoofs die afscheid neemt in Sint-Truiden, de club waar hij sinds zijn negende voetbalde. Tijdens een oprecht dankwoord werd het de middenvelder duidelijk even teveel. “Als je járen bij een club speelt, is afscheid nemen best moeilijk”, blikt Schoofs terug. “Ik ben er groot geworden en heb alles te danken aan STVV. Vrijdagavond, voor de wedstrijd tegen Anderlecht, volgde een huldiging, een mooi moment.”

Vooral de winteruitstroom bij Sint-Truiden wakkerde een overstap aan. Zo zag Schoofs sterkhouders als Edmilson en Dompé vertrekken. “Enkele maanden eerder was onze trainer (Yannick Ferrera, red.) al vertrokken. Plots zag onze situatie er een stuk minder rooskleurig uit. Misschien bracht ik mezelf in de problemen door te blijven. Toch waren de reacties van de STVV-supporters, ondanks hun moeilijke situatie, alleen maar positief. Iedereen gunde me deze stap hogerop. Het is alleen jammer dat we die laatste partij tegen Westerlo niet konden winnen. Dan was STVV gered en kon ik op een mooiere manier vertrekken.”

Over zijn transfer naar de landskampioen moest Schoofs naar eigen zeggen niet lang twijfelen. “Dit is de gedroomde stap in mijn carrière. Het is een fantastische kans die ik niet kon laten schieten. Gent is momenteel de beste ploeg van het land en speelt ook nog eens in het mooiste stadion. Bovendien kom ik hier terecht in een spelersgroep die goed aan elkaar hangt – ook dat speelde mee in mijn beslissing.”

Dat bleek al meteen bij zijn aankomst in Gent. “Ik ben hier erg goed opgevangen door de spelersgroep. Iedereen was meteen vriendelijk en familiaal”, aldus Schoofs, die twee bekende gezichten terugzag. “Thomas Foket ken ik van bij de nationale jeugdploegen. En met Yannick Thoelen, eveneens een Limburger, vocht ik vorig seizoen een titelstrijd uit in tweede klasse. Donderdag heeft hij me al een rondleiding gegeven in de stad. Mijn eerste indruk was alvast positief.”

Schoofs beseft wel dat hij zal moeten knokken voor een plekje in de Gentse basiself. “Ik weet dat de concurrentie hier groot is. Gent is niet voor niks kampioen geworden, hé. Maar ik leg mezelf niet teveel druk op. Als mijn kans komt, zal ik die met beide handen proberen grijpen. Hopelijk kan ik dit seizoen al wat minuten meepikken en mijn steentje bijdragen in het bereiken van de verschillende doelstellingen."

(JVDV)
Foto: Ares Jucla