Luchtzuivering 2.0 in de Ghelamco Arena

Luchtzuivering 2.0 in de Ghelamco Arena

Momenteel zijn de werken volop aan de gang om u binnenkort, wanneer het terug toegelaten is, veilig te kunnen verwelkomen in onze Ghelamco Arena. KAA Gent installeert immers als de eerste sportclub in België een volledig luchtbehandelingssysteem op basis van koudplasma bipolaire ionisatie. Een complexe naam voor een geniale technologie.

Hoe werkt het?

Dit systeem injecteert massaal negatieve ionen in de lucht. Deze vernietigen alle bacteriën, schimmels en virussen (dus ook COVID19) op permanente basis. Voor de wetenschappers onder u: negatieve ionen vallen de schil van positieve ionen aan die de bescherming vormen rond de celkern van ziektekiemen. Deze schil wordt opengebroken waardoor de kern in 0,02 seconden afgebroken wordt in contact met de aanwezige zuurstof.

Onze partner Polvo PAC (Pure Air Company) heeft een ervaren team met een degelijke expertise en ervaring in dergelijke luchtzuiveringstechnieken. Hun technologie heeft reeds haar succes bewezen in de medische sector en werd door de club weerhouden als dé meest geavanceerde oplossing om u letterlijk in zuivere lucht te kunnen ontvangen. Deze techniek is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Integendeel zelfs, astma en allergiepatiënten zullen vrijer kunnen ademen in onze ruimtes en ziektekiemen worden afgebroken nog voor ze doorgegeven kunnen worden!

Het resultaat?

U leest het goed: 83.700m3 zuivere lucht. Van alle spelersruimtes en kleedkamers tot de skyboxen, de sanitaire ruimtes, de restaurants, de promenade, de fanshop en de kantoren. In al deze ruimtes zal de lucht permanent zuiver zijn. Deze technologie biedt bovendien extra comfort: niet alleen personen met ademhalingsproblemen zullen zich beter voelen, ook alle storende geuren worden door deze ionisatietechnologie geëlimineerd.

We zullen u dus niet alleen in zuivere lucht ontvangen, u zal er zich ook goed en comfortabel voelen, in absolute veiligheid. We kijken alvast met enthousiasme uit naar uw komst.