"Hoe meer uitmatchen, hoe meer kans op een eerste uitoverwinning"

Speeldag 13 - Jupiler Pro League - 31-10-2019 om 20:30 u

De maand november belooft stevig te worden met wedstrijden tegen Standard, Wolfsburg, Racing Genk, Antwerp (2x) en Saint-Etienne. Maar eerst volgt nog een uitwedstrijd tegen het Anderlecht van Francky Vercauteren.

Remember PO1

Aan de hand van Francky Vercauteren hervindt de recordkampioen stilaan zijn vorm: de Brusselaars pakten 7 op 9 in hun laatste 3 wedstrijden. Anderlecht is de eerste match van een zware reeks: de komende weken spelen onze Buffalo's 4 matchen in 11 dagen, gevolgd door een interlandbreak. Van de 10 komende wedstrijden, zijn er bovendien 7 uitmatchen. Een ideaal moment om ook op verplaatsing punten te beginnen pakken volgens Jess Thorup.

"In de playoffs van vorig seizoen was er ook zo'n moment. We zaten in een slechte periode en niemand geloofde nog in onze kansen. Toch wonnen we onze laatste twee uitmatchen tegen Antwerp en Standard en pakten vervolgens de 5e plaats thuis tegen Anderlecht. " - Jess Thorup

Thorup: " De druk om te winnen is wat minder bij een match op Anderlecht, al gaan we wel gewoon voor de drie punten. Nu moeten we tonen dat we met hetzelfde gameplan thuis én uit kunnen winnen. Het liefst vanaf morgen. Je kan het vergelijken met de match tegen Antwerp in de playoffs vorig seizoen. Toen hadden we ook een bijzonder slechte reeks en niemand geloofde dat we de situatie nog zouden keren. Toch wonnen we onze laatste 2 uitwedstrijden én pakten we daarna de 5e plaats thuis tegen Anderlecht. Daarom kijk ik uit naar deze periode. We zijn er klaar voor."

Het nieuwe Anderlecht

Thorup: "Ik heb veel respect voor wat Anderlecht nu doet. In vergelijking met andere seizoenen kiest Anderlecht voor een andere aanpak en dat vraagt tijd.  Ze brengen veel jonge spelers uit hun jeugdopleiding en kijken niet naar de leeftijd. Die gastjes zijn allemaal technisch sterk en we moeten ervoor opletten dat ze ons niet uittikken. We zullen compact moeten spelen."

"Je kan zo'n kans missen. Maar je kan er niets meer aan veranderen. Het enige wat Laurent kan doen, is eruit leren. Het is nu aan hem om iedereen, en vooral zichzelf, te tonen dat het achter hem ligt." Jess Thorup over Laurent Depoitre

Depoitre in de put?

Sprak de coach met Lolo na zijn misser in STVV? "Uiteraard sprak ik met hem. Het is één ding om zo’n kans te missen; je gaat nadenken en piekeren achteraf, had ik beter dit of dat gedaan? Maar je kan er niets meer aan veranderen. Het enige dat je kan doen, is eruit leren. Het is voor mij is ook interessant om te zien hoe hij reageert op zo’n situatie. Maar ik heb gevoel dat hij mentaal een sterke kerel is. Het is ook niet zo dat hij enkel voor eigen kans ging, hij keek opzij, twijfelde om hem te geven en besliste dan er toch voor te gaan. Maar het is nu tijd om iedereen, en vooral zichzelf te tonen dat het achter hem ligt. Misschien morgen al."

Blessures

De geblesseerden Owusu en Asare deden gisteren en vandaag delen van de training mee. Beiden zitten ook in de selectie. De laatste evaluatie volgt morgen (donderdag, red.). Sven Kums trainde nog niet mee met de groep en doet voorlopig enkel looptrainingen. Donderdag start hij terug op het veld. Hij is nog onzeker voor de wedstrijd tegen Standard.