Louis Verstraete op huurbasis naar Waasland-Beveren

Middenvelder en jeugdproduct Louis Verstraete wordt tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Waasland-Beveren met het doel meer spelminuten te maken en ervaring op te doen. Het betreft een huur zonder aankoopoptie.

Louis maakte zijn competitiedebuut voor KAA Gent op 17-jarige leeftijd in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht op 22 december 2016 (2-3). Hij lokte in die wedstrijd ook een penalty uit en kreeg aldus een eerste assist achter zijn naam. Zijn Europese debuut maakte hij op Wembley tijdens de terugmatch tegen Tottenham, tevens de honderste Europese wedstrijd van de Buffalo's. Een ronde later (UEL Round of 16), werd hij in de terugmatch tegen Racing Genk ingebracht, scoorde vervolgens de gelijkmaker en werd daarmee de jongste doelpuntenmaker in de Europa League tijdens die jaargang. In totaal kwam Louis vorig seizoen tot 10 wedstrijden (waarvan hij er een in de basis startte) , 1 doelpunt en 1 assist.

Dit seizoen kwam Louis slechts tot twee invalbeurten. Bij zijn laatste invalbeurt, op KV Oostende, vond hij wel de weg naar doel. Hij besliste toen de match door de bevrijdende 0-2 binnen te knallen.