• Roman Bezus 20', 66'
  • Alessio Castro-Montes 43'
  • Kevin Vandendriessche 58'

Drie dagen na de thuiszege tegen KV Oostende gingen de Buffalo's op bezoek bij de Kustploeg. Never change a winning team moet Vanhaezebrouck gedacht hebben, want hij bracht dezelfde elf aan de aftrap. Opnieuw een basisplaats dus voor Samoise en Malede.

Oostende had in de eerste drie Play-Off wedstrijden al tien keer gescoord en trok ook op eigen veld resoluut de aanvallende kaart. Grote reddingen moest Bolat niet verrichten, maar het was alle hens aan dek toen Sakala een voorzet niet goed devieerde en Samoise de bal nog net kon ontzetten. Gent reageerde messcherp: Yaremchuk stuurde Bezus diep en die stiffte de bal enig mooi over de uitgekomen Hubert (0-1).

Oostende bleef dreigen en Boonen en D'Arpino gingen hun kans, maar daarmee konden ze Bolat niet echt op de proef stellen. Iets na het half uur ging Bezus er nog eens vandoor, maar de uitgekomen Hubert haalde hem onderuit. Lambrechts stuurde de Oostendse doelman met rood naar de kant en hypothekeerde daarmee de kansen van de thuisploeg. Kort voor rust zorgde Castro-Montes voor gemoedsrust in Gentse rangen door een aflegger van Odjidja in de rechterbovenhoek te planten (0-2).

Met een mannetje meer wilde Gent de voorsprong na rust nog verder uitdiepen, maar Samoise mikte voorlangs en Yaremchuk zag een schot uiteenspatten op de rechterpaal. Vandendriessche stak dan maar een handje toe door een vrije trap van Odjidja in eigen doel te koppen (0-3). Bezus was dicht bij zijn tweede van de namiddag, maar uit een scherpe hoek knalde hij naast. Halfweg de tweede helft was het alsnog prijs voor de Oekraïner. Hij nam een voorzet van Castro-Montes goed aan en trapte van dichtbij binnen (0-4).

De slotfase had nog weinig te bieden, al moest Castro wel nog redding brengen op een schot van Yaremchuk. Door de zes op zes tegen Oostende sprongen de Buffalo's over de Kustploeg in het klassement en hielden zo hun kansen gaaf op het Europees ticket.