• Ferdy Druijf 72'
2
  • Roman Bezus 57'
  • Tarik Tissoudali 67'

Op de zesde en laatste speeldag van de Europe Play-Offs streden Mechelen en Gent in een rechtstreeks duel om het laatste Europees ticket. Beide ploegen stonden zij aan zij op de koppositie, maar Mechelen had aan een gelijkspel genoeg omdat Gent er bij de halvering van de punten een half punt bij kreeg. Vanhaezebrouck gaf opnieuw het vertrouwen aan de elf dat drie zeges op rij wist te boeken.

De Buffalo's wisten dat ze moesten winnen voor Europees voetbal en gingen goed van start. Mechelen werd tijdens het seizoen vaak terecht geroemd voor hun attractief voetbal, maar Gent belette de thuisploeg om in zijn vertrouwde spel te komen. Na een kwartier leverde dat ei zo na de voorsprong op, maar Bezus kopte de voorzet van Castro-Montes op de lat. Nog in dezelfde minuut ontsnapte Mechelen opnieuw toen Thoelen een streep van Kums uit de linkerhoek haalde. Het bleef hard gaan, maar Yaremchuk schoot een wenkende kans naast.

De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar net als in de vorige wedstrijden stond de Gentse defensie als een huis. De Camargo en Vanlerberghe probeerden het wel met een kopbal en vluchtschot, maar geen van beide kon Bolat aan het werk zetten. Op het einde van de eerste helft scoorde Odjidja bijna een Olympisch doelpunt, maar zijn indraaiende hoekschop werd nog net uit de eerste hoek weggekopt. Malede claimde een strafschop na contact met Kaboré in de zestien, maar scheidsrechter Van Driessche ging er niet op in.

De opdracht voor de tweede helft bleef dus dezelfde en vlak voor het uur viel dan eindelijk het uiterst belangrijke doelpunt. Hanche-Olsen verstuurde een geweldige dieptepass, die door Bezus over Thoelen werd binnen gekopt (0-1). Nu moest de thuisploeg wel komen, maar tien minuten later leken de boeken dicht te mogen. De net ingevallen Tissoudali dribbelde knap de zestien in en gaf Thoelen het nakijken in de linkerhoek (0-2).

Luttele minuten later laaide de Mechelse hoop weer op toen de VAR Van Driessche naar het scherm riep om een strafschopfout op Kaboré te beoordelen. De bal ging alsnog op de stip en Druijf bracht de spanning terug in de partij (1-2). In een bijzonder zenuweslopende en bitsige slotfase vlogen de gele kaarten nog in het rond, maar echt in de buurt van de gelijkmaker raakte de thuisploeg niet meer.

Door de sterke eindsprint - 12 op 12 in de laatste vier wedstrijden - sloten de Buffalo's het seizoen met een positieve noot af als winnaar van de Europe Play-Offs. Daarmee kwalificeerden ze zich voor de UEFA Conference League, voor het zevende seizoen op rij Europa in!