SV Zulte Waregem
1
  • Timothy Derijck 66'

Voor de eerste competitiewedstrijd in de eigen Ghelamco Arena kon Yves Vanderhaeghe geen beroep doen op Vadis Odjidja, die tegen Standard geblesseerd uitviel. Kubo werd naar het middenveld getrokken en Awoniyi kreeg een basisplaats centraal voorin.

De Buffalo's begonnen dominant aan de wedstrijd en vooral Dompé zaaide paniek met dribbels en voorzetten. Op eentje daarvan kopte Kubo voorlangs. Vlak daarna probeerde Awoniyi het met een volley, maar Bossut stond op de juiste plaats. Na 12 minuten werd er plots gejuicht aan de overkant toen Harbaoui een voorzet binnen kopte, maar de vreugde was van korte duur, want op aangeven van de VAR keurde scheidsrechter Dierick het doelpunt terecht af voor buitenspel.

Desalniettemin hadden de bezoekers vertrouwen getankt en het evenwicht werd hersteld. Plastun sprong Coosemans bij toen het warm werd in de zestien. Gent vond met enkele snelle tegenaanvallen de ruimte om gevaarlijk te worden, maar het ontbrak telkens aan de beslissende pass. Voor rust was er nog een vrije trap van Dompé die net naast vloog en een uithaal van Faik die Coosemans pareerde.

Vrij vroeg in de tweede helft leek er verandering te komen in de brilscore toen Awoniyi in de zestien werd neergehaald en Dierick naar de stip wees. Bossut koos echter de goede hoek en haalde de elfmeter van Kubo nog knap uit de rechterhoek. Gent duwde door en Plastun kopte op aangeven van Rosted naast. De hemel boven de Ghelamco Arena was helder, maar plots viel er een figuurlijke donderslag. Derijck kopte een hoekschop binnen en bracht de bezoekers zowaar op voorsprong (0-1).

Nog geen twee minuten later had Gent bijna een snelle gelijkmaker te pakken, maar Bossut pareerde een gevaarlijke voorzet van Dejaegere en Asare mikte de rebound nipt naast. Het sein voor de bezoekers om het achteraan allemaal wat steviger dicht te timmeren en Gent vond nog moeilijk openingen. Een vrije trap van Dompé vloog net over en Zulte Waregem leek met drie punten aan de haal te gaan.

Maar de 18-jarige Jonathan David, die een kwartier voor tijd als invaller zijn competitiedebuut maakte voor Gent, besliste daar nog anders over. In de allerlaatste minuut dribbelde Chakvetadze drie man voorbij, waarna hij Plastun bediende in de zestien. De Oekraïner legde opzij naar David, die met een keurige plaatsbal in de linkerhoek alsnog een verdiend punt uit de brand sleepte voor de Buffalo's (1-1).