Cercle Brugge
1
  • Alessio Castro-Montes 1'
0

Vier dagen na de eervolle Europese uitschakeling tegen AS Roma namen de Buffalo's het in de Jupiler Pro League op tegen Cercle Brugge, dat na een negen op negen het behoud plots binnen handbereik had. Beide ploegen moesten het zonder een sleutelfiguur stellen: Odjidja zat een schorsingsdag uit en Stef Peeters ontbrak bij de thuisploeg. Thorup zette Bezus en Chakvetadze in de basis, met voor hen David - Depoitre als spitsenduo.

Gent wilde zijn tweede plaats in het klassement verstevigen, maar kon niet slechter aan de partij beginnen. Na een halve minuut week een voorzet af, dwarrelde zo naar de tweede paal, waar de bal via Castro-Montes op de paal belandde om vervolgens nogmaals via Castro-Montes in eigen doel te vallen (1-0). Hoeveel ongeluk kan je hebben in eenzelfde fase, maar de Cercle-supporters kraaiden van de pret.

De thuisploeg kreeg vleugels en Eppel schoot uit een scherpe hoek op doel, Kaminski werkte in hoekschop. Niemand die toen kon voorspellen dat het de enige doelpoging tussen de palen zou worden van de thuisploeg. Na een kwartier tekende Mohammadi ei zo na voor een fantastische gelijkmaker met een pegel vanop 25 meter, maar zijn bal spatte jammerlijk uiteen op de lat. Gent had toen al het commando overgenomen en Moser bracht redding op schoten van David en Bezus.

Op het half uur werd David in de zestien neergehaald met een tackle die eerst hem en dan de bal leek mee te hebben, maar scheidsrechter Visser en de VAR kenden de strafschop niet toe. In het slot van de eerste helft ging Chakvetadze enkele keren zijn kans, maar Moser gaf geen krimp. De Buffalo's moesten na rust op zoek naar een snelle gelijkmaker en die viel ook. Ngadeu kopte eerst op Moser, maar duwde in de rebound wel binnen met de schouder. De consternatie was dan ook groot toen het doelpunt op aangeven van de VAR alsnog werd afgekeurd.

Gent voerde de druk op, maar de Bruggelingen bezweken niet. Bij een schaarse tegenaanval duwde De Belder zelfs een voorzet binnen, maar ook hier kwam de VAR tussen, deze keer voor terecht buitenspel. In de slotfase haalde Moser nog een kopbal uit de linkerhoek en Plastun knikte de laatste mogelijkheid net naast. De onfortuinlijke owngoal uit de openingsminuut leverde Cercle dus de volle buit op, die daarmee een grote stap richting het behoud zetten. Gent bleef verweesd met lege handen achter na een wedstrijd die het nooit had hoeven te verliezen.