• Jonathan David 24', 27'
Cercle Brugge
2
  • Stef Peeters 15', 91'

Drie dagen na de euforie van de kwalificatie voor de Europa League groepsfase was het weer bittere ernst in de competitie tegen Cercle Brugge. Net als in Rijeka verscheen Kums opnieuw aan de aftrap, voorin nam Kvilitaia de plaats in van de geblesseerde Yaremchuk. In de verdediging kregen Castro-Montes en Mohammadi hun kans op de backs.

De bezoekers uit Brugge werden meteen stevig onder druk gezet door de enthousiaste Buffalo's. Al in de tweede minuut probeerde Kvilitaia het met een omhaal, maar die werd afgeblokt. Na een tiental minuten kwam David er razendsnel uit, hij speelde de bal in de loop van de meegekomen Depoitre en die werkte af met een droge knal (1-0). Cercle zocht en vond een gepaste reactie: bij de eerste echte tegenaanval trapte Peeters een voorzet binnen (1-1).

Even schrikken voor de Buffalo's, maar die bleven hun dominantie behouden en van zodra het tempo omhoog ging, hapte Cercle naar adem. De aanvalsdrang werd beloond. Halfweg de eerste helft kopte David een voorzet van Depoitre erg fraai in de verste hoek binnen (2-1). En de jonge Canadees bleef maar doorstomen. Nog voor het half uur nam hij een voorzet van Castro-Montes ineens op de slof en het leer verdween netjes in de rechterhoek (3-1).

Enkele minuten later slikte Cercle al bijna een vierde doelpunt, maar een fraaie voorzet van Mohammadi werd door Kvilitaia van dichtbij nog naast gedevieerd. David kwam nog dicht bij een loepzuivere hattrick na een foutje in de bezoekende verdediging, maar hij knalde over. Cercle-coach Mercadal herschikte zijn troepen tijdens de rust en haalde Hazard eruit om met een extra middenvelder beter weerwerk te kunnen bieden.

Dat leek zijn effect te hebben, want de Brugse rangen bleven nu beter gesloten en de Gentse kansen werden schaarser. Pogingen van Plastun en Odjidja waren niet gekadreerd en Depoitre kopte een voorzet in de handen van Badiashile. De Cercle-doelman had ook een goede redding in huis op een vrije trap van Castro-Montes.

Naarmate het einde in zicht kwam, slaagden de bezoekers er toch in om een aantal dreigende aanvallen ineen te knutselen. De gevaarlijkste uithaal kwam van Foster, maar Plastun maakte het onschadelijk met een uitstekende tackle. De Gentse supporters waren al volop de zege aan het vieren toen in de blessuretijd een vrije trap van Peeters afweek en zo voorbij een kansloze Kaminski in doel verdween (3-2). Het leverde nog een paar minuten spanning op, maarde verdiende driepunter kwam niet meer in gevaar.