• Jonathan David 31'
  • Laurent Depoitre 45'
KV Mechelen
0

Na de interlandbreak pikte Gent de draad terug op tegen Mechelen. Weinig verrassingen in de Gentse basiself, waar Asare de voorkeur kreeg voor de linksachterpositie. Voorin was Yaremchuk hersteld, hij startte naast Depoitre. Bij de bezoekers stonden met Rob Schoofs en Yannick Thoelen twee ex-Buffalo's aan de aftrap.

De Buffalo's namen van bij de aftrap het initiatief, maar kregen te maken met een stevig georganiseerd blok van de Mechelaars. Kums kopte de eerste kans op Thoelen, een minuutje later kon de doelman alleen maar toekijken hoe een vlam van Odjidja op de lat uiteenspatte. Het Mechelse blok begon barsten te vertonen en op het half uur ging het ineens erg snel. Eerst was er Yaremchuk die een strakke voorzet van Odjidja binnen gleed (1-0). Amper twee minuten later ontsnapte Lustig nog maar eens aan zijn mannetje en bediende David, die rustig afwerkte (2-0).

Kort voor rust moest Kaminski wel naar de kant omdat hij te veel hinder ondervond van een eerdere botsing met Plastun. Zo mocht Coosemans invallen tegen zijn ex-ploeg. Zijn collega Thoelen kende aan de overzijde geen prettige terugkeer, want op slag van rust stond Depoitre op de juist plek om de wedstrijd al helemaal te beslissen (3-0).

In de tweede helft haalden de Buffalo's de voet wat van het gaspedaal, maar bleven wel de controle behouden. Mechelen kreeg in heel de wedstrijd geen enkele bal tussen de palen, Thoelen had wel nog wat werk op te knappen. Schoten van Odjidja en David wist hij te stoppen, net als een kopbal van Kvilitaia.

De mooiste kans was nog voor Depoitre, die met een fraaie doorsteekpass voor doel werd gezet, maar Thoelen voorkwam ergere cijfers voor de bezoekers. De daaropvolgende hoekschop werd door Depoitre net naast gekopt. Het bleef dus bij 3-0, goed voor de vierde thuiszege op rij, waarmee de Buffalo's hun perfect rapport in eigen huis behielden en naar de vierde plaats in het klassement sprongen.