• Ibrahima Seck 12'
  • Cyle Larin 69'
2
  • Roman Yaremchuk 34', 76'

Never change a winning team moet Thorup gedacht hebben en hij bracht hetzelfd elftal aan de aftrap dat de volle buit pakte tegen Mechelen en Saint-Etienne. Ook nu liet het spektakel niet lang op zich wachten. Al in de beginseconden van de wedstrijd kopte Depoitre door naar Yaremchuk, die in twee tijden afwerkte, maar hij zag zijn snelle doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

De thuisploeg was meteen wakker geschud en voetbalde goed mee. En bij hun eerste doelpoging was het al meteen raak. Seck nam een voorzet in de draai ineens op de slof en de bal vloog knap in de linkerbovenhoek binnen (1-0). Yaremchuk en Plastun waren dicht bij de gelijkmaker, maar konden net niet bij een voorzet van Kums. Na een snelle rush bediende David Depoitre, maar Bossut ranselde zijn schot nog uit de hoek.

Tien minuten voor rust leverde de Gentse druk dan toch resultaat op. David bediende met een knap hakje Yaremchuk, die onderuit werd gehaald in de zestien. Yaremchuk ging zelf achter de bal staan, stuurde Bossut de verkeerde kant op en zette zo de stand in evenwicht (1-1). Zarandia en Yaremchuk kregen voor rust elk nog een schietkans, maar respectievelijk Lustig en Deschacht zaten er nog tussen.

Gent begon aan de tweede helft zonder Plastun, die op slag van rust geveld werd door een elleboog in het gezicht. De start leek wel een kopie van de eerste helft, want net na het fluitsignaal werd Yaremchuk voor doel gezet en hij trof raak, maar ook deze keer gooide buitenspel roet in het eten. Aan de overzijde overkwam Larin hetzelfde: op doel af en scorend, maar duidelijk vanuit buitenspel. Tussenin had Smet een strafschop gefloten voor vermeend handspel van Owusu, maar gelukkig bracht de VAR gerechtigheid, de bal belandde immers tegen de buik.

Op het uur loodste Odjidja Kums door de defensie, maar Yaremchuk zag zijn deviatie via een verdediger nog naast gaan. Essevee toonde zich wel trefzeker, want Larin kopte een voorzet onhoudbaar binnen, de tweede bal tussen de palen voor de thuisploeg was alweer raak (2-1). Even later toonde Larin zich alweer gevaarlijk, maar deze keer mikte hij zijn schot op de bovenkant van de lat.

Een kwartier voor tijd was alles opnieuw te herdoen, want Yaremchuk stoomde op snelheid voorbij Deschacht en pegelde de gelijkmaker binnen (2-2). Met het mentale voordeel aan Gentse zijde leek de wedstrijd nog helemaal te kantelen, maar Bossut hield Dompé van een doelpunt en Yaremchuk kopte een mogelijkheid naast. Het Gentse slotoffensief werd stevig gefnuikt toen Smet op aangeven van de VAR rood trok voor Odjidja na het aantikken van Larin. En toch trokken de Buffalo's nog ei zo na met de volle buit naar huis, maar Kubo kopte in de allerlaatste seconde op de binnenkant van de paal, waarna de bal voor de doellijn wegrolde.