Union SG
2
  • Dante Vanzeir 7'
  • Teddy Teuma 45'

Na 12 speeldagen was promovendus Union Saint-Gilloise de verrassende leider in 1A. De Buffalo's wilden hun goede flow echter aanhouden en mits een zege verder opklimmen in het klassement. Vanhaezebrouck had een quasi volledig fitte kern en koos voor het spitsenduo Tissoudali - Depoitre, met daarachter Odjidja, Kums en De Sart op het middenveld. Op rechts kreeg Samoise de voorkeur op Castro-Montes.

Union werd alom geroemd voor zijn aantrekkelijk voetbal, maar werd in de aanvangsminuten meteen vastgezet op eigen helft. Pas na zeven minuten kwamen ze voor het eerst onder die druk uit, maar het was wel meteen raak. Een scherpe voorzet werd door Vanzeir hoog binnen getrapt. De vlag ging wel de lucht in voor buitenspel, maar de VAR-beelden maakten duidelijk dat het net geen buitenspel was (0-1).

Na een kwartier stonden de bordjes ei zo na terug gelijk, maar Tissoudali zag zijn schot stranden op de binnenkant van de paal. Gent bleef aandringen, maar Tissoudali en Odjidja zagen hun pogingen afgeblokt. Union verdedigde zijn voorsprong met man en macht en kreeg na een half uur opnieuw de medewerking van het doelkader. Ngadeu kopte een hoekschop hard naar doel, maar die bal spatte uiteen op de lat.

Enkele minuten volgde een nieuwe unieke kans voor de gelijkmaker toen handspel van Union na het bekijken van de VAR-beelden tot een strafschop leidde. Odjidja knalde de elfmeter hard door het midden, maar alweer was de lat de grote spelbreker. Geen gelijkmaker dus en vlak voor rust was de hold-up compleet. Bij een zeldzame aanval van de bezoekers ontzette Okumu de bal met de arm, waardoor ook Union een strafschop kreeg. Teuma liet de unieke kans niet liggen en trapte in de linkerhoek raak (0-2).

De Buffalo's stonden voor een lastige opdracht na rust, maar een snelle aansluitingstreffer kwam er niet, want Moris pakte een schot van Kums. Union hield het achterin goed gesloten en probeerde af en toe tegen te prikken op de tegenaanval, maar pogingen van Undav en Vanzeir werden afgeblokt in hoekschop. Gent speelde niet meer met de schwung van de eerste helft en raakte nog moeilijk aan kansen. Toch was de ingevallen Castro-Montes er erg dicht bij, maar zijn geweldige uithaal werd door Moris nog tegen de lat getikt. Het doelkader leek wel vervloekt.

In de toegevoegde tijd haalde Moris nog een strak schot van Hjulsager uit de winkelhaak, maar toen was al duidelijk dat Union de drie punten op zak zou steken. Vooral op basis van de eerste helft hadden de Buffalo's meer verdiend, maar ze bleven uiteindelijk met lege handen achter.