1
  • Lior Refaelov 59'
1
  • Alessio Castro-Montes 39'

Anderlecht en Gent hadden nog een uitgestelde wedstrijd van de vijfde speeldag tegoed en werkten die af op donderdagavond. De blessurelast bij Gent was aanzienlijk, waardoor Vanhaezebrouck geen beroep kon doen op spelers als Okumu, Fortuna, Odjidja, Hjulsager en Bruno. Chakvetadze sprokkelde zo zijn eerste basisplaats van het seizoen en ook Godeau, Owusu en Opéri stonden aan de aftrap. Depoitre was voldoende hersteld en begon eveneens in de basis.

In de meeste wedstrijden van het seizoen had Gent ruimschoots het meeste balbezit, maar dat was niet het geval op bezoek bij Anderlecht, dat de bal opeiste. Op defensief vlak acteerden de Buffalo's echter uitstekend, waardoor de thuisploeg uit hun balbezit nauwelijks een kans kon puren. Een mislukt schot van Kouamé en een kopbal van Harwoord-Bellis op het dak van het doel, dat was het zowat voor de eerste helft.

Gent probeerde scherp tegen te prikken, wat af en toe lukte. Een rush van Depoitre werd nog gestuit en toen Bezus magistraal voorbij drie man dribbelde, was er een ultieme tackle van Cullen nodig om de Brusselse meubelen te redden. Toch werd er niet gerust met een brilscore, want Castro-Montes werkte zich knap vrij om vervolgens met een geweldige trap in de linkerhoek raak te treffen (0-1).

Depoitre bleef tijdens de rust geblesseerd achter in de kleedkamer, waardoor Gent aan offensieve sterkte moest inboeten. Anderlecht probeerde door te duwen, maar opnieuw vonden ze nauwelijks openingen in het Gentse blok. Bolat was wel bij de pinken om een schot van Verschaeren in hoekschop te tikken. Rond het uur forceerde Gomez een strafschop door neer te gaan na licht contact met Castro-Montes. Genoeg voor scheidsrechter Lambrechts om naar de stip te wijzen en Refaelov gaf Bolat geen kans vanop elf meter (1-1).

De thuisploeg bleef vruchteloos proberen en tien minuten voor tijd viel het doelpunt bijna nog aan de overkant, maar Van Crombrugge wist het schot van Lemajic nog te pareren. In de toegevoegde tijd had het beslissende doelpunt nog aan beide kanten kunnen vallen. Eerst kon Tissoudali net niet profiteren toen Van Crombrugge een moeilijke bal slecht ontzette, vlak daarna haalde Bolat de angel uit een aartsgevaarlijke counter. En in de allerlaatste minuut was er nog een grote kopkans voor Godeau bij een ultieme hoekschop, maar hij mikte naast. Zo bleef het bij een billijk gelijkspel in het Lotto Park.