Royal Antwerp
2
  • Vincent Janssen 15'
  • Michael Frey 27'

Gent en Antwerp hadden er allebei een zure Europese nederlaag opzitten en wilden zich maar wat graag herpakken met een zege in de competitie. Vanhaezebrouck posteerde Hjulsager op de linkerflank, terwijl Odjidja startte achter het spitsenduo Cuypers - Depoitre. Achterin kreeg Hanche-Olsen de voorkeur op Torunarigha.

De vlam sloeg al snel in de pan en na acht minuten wees scheidsrechter Laforge naar de stip na handspel van Almeida. Hij werd echter teruggefloten door de VAR omdat het handspel net buiten de zestien zou gebeurd zijn. Kums liet het niet aan zijn hart komen en schoot de vrije trap via een verdediger binnen (1-0). Lang hield die voorsprong echter niet stand, want na enkele kopduels in de zestien tikte Janssen van dichtbij de gelijkmaker binnen (1-1).

Halfweg de eerste helft eiste de VAR opnieuw een hoofdrol op. Laforge liet verder spelen na een fout van Odjidja op de rand van de zestien, maar werd naar het scherm geroepen en gaf Antwerp dan alsnog de strafschop. Frey trapte die hard binnen, geen kans voor Roef (1-2). De commotie duurde voort toen Laforge opnieuw naar de stip wees nadat Cuypers neerging in de zestien, maar de herhaling leerde dat de verdediger de bal speelde, ook die beslissing werd dus herroepen.

Cuypers, Okumu en Hjulsager kwamen voor rust nog in de buurt van de gelijkmaker, maar die viel niet. Meteen na de pauze kon Antwerp nog eens dreigen via Ekkelenkamp, maar Roef liet zich niet verschalken. Het zou zowat de laatste keer zijn dat de bezoekers Roef nog echt konden bedreigen. Gent zette Antwerp vast op de eigen helft en zocht naarstig naar openingen in het defensieve pantser. Odjidja en Depoitre mikten hun pogingen over, Samoise strandde op Butez.

Antwerp stond stevig te verdedigen en bij gevaarlijke schoten van Hjulsager en Ngadeu stond er telkens nog een verdediger in de weg. Toen Depoitre zijn verdediger dan toch eens kon afschudden, werd hij onbegrijpelijk teruggefloten door Laforge, terwijl hij anders op Butez af kon. Vanhaezebrouck uitte zijn ongenoegen aan de zijlijn, wat hem nog op geel kwam te staan.

In de extra tijd had Gent de verdiende gelijkmaker ei zo na toch nog beet, maar Cuypers trapte van dichtbij nog over en de de ultieme kans, een schot van Hauge, werd gepakt door Butez. Antwerp haalde dus het maximale uit de weinige kansen die het kreeg, terwijl de Buffalo's voor het eerst in de competitie puntenloos achterbleven.