2
  • Kamso Mara 32'
  • Abdulla Yusuf Helal 55'

Op de vijfde speeldag van de UEFA Europa League groepsfase kregen de Buffalo's voor hun laatste thuiswedstrijd het bezoek van het Tsjechische Slovan Liberec. De Gentse ziekenboeg herademde nadat alle spelers negatief testten op corona. De Decker recupereerde daardoor Yaremchuk en zette hem meteen in de basis. Ook Arslanagic was hersteld en begon centraal in de defensie.

Gent begon uitstekend aan de partij en na zes minuten zette Yaremchuk al Bukari voor doel, maar Nguyen wist zijn schot nog te pareren. Ook later in de eerste helft zou hij een gevaarlijke actie van Bukari nog onschadelijk maken. Tegen de stugge bezoekende defensie werden moeilijk openingen gevonden, maar Arslanagic was er wel dicht bij met een deviatie voorlangs.

Terwijl het openingsdoelpunt eerder in het Sloveense doel te verwachten was, viel het alsnog aan de overzijde. Mara zette een tegenaanval op en maakte die na een één-twee ook af, de afgeweken bal verdween via Mohammadi in doel (0-1). Een echte tegenreactie kwam er pas kort na rust, maar een schuiver van Yaremchuk vloog net naast. Even later keerde Bolat een harde vrije trap en weerde hij ook nog een kopbal af, maar in de rebound trof Yusuf Helal wel raak (0-2).

Gent toonde echter veerkracht en vond vier minuten later al de aansluitingstreffer. Yaremchuk haalde uit vanop ruim 20 meter en mikte de bal haarfijn in de linkerhoek (1-2). Vlak daarna belandde een schot van Yusuf Helal op de paal, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. De Buffalo's knokten voor de gelijkmaker, maar heel wat voorzetten en hoekschoppen leverden geen gelijkmaker op.

Een kwartier voor tijd viel Odjidja in voor Kums, maar hij werd door scheidsrechter Monzul prompt terug naar de kant gestuurd. Hij stond oorspronkelijk op het wedstrijdblad, maar startte toch niet door problemen met zijn steunzolen. Alhoewel Gent de toestemming kreeg van de UEFA om hem in te brengen, besliste de scheidsrechter alsnog om dat te overrulen, Kums kwam er dus terug op.

In het slot van de wedstrijd deden de bezoekers er alles aan om het voetballen te beletten en het slaagde in die opzet. Zo trokken ze de zege over de streep, terwijl Gent opnieuw puntenloos achterbleef.