1
  • Jakov Puljic 31'
1
  • Igor Plastun 33'

KAA Gent reisde naar Kroatië af om Rijeka te bekampen voor een plaats in de groepsfase van de UEFA Eruopa League. Jess Thorup had een verrassing in petto door Sven Kums al meteen in de basis te zetten. Hij vormde samen met Owusu, Odidja en Dejaegere het hart van het Gentse middenveld. Voorin kreeg Depoitre de steun van David.

Al snel werd duidelijk dat Rijeka niet halsoverkop zou gaan aanvallen. Net als in de heenmatch gingen ze uit van een sterk compact blok om dan vanuit snelle tegenaanvallen tegen te prikken. Het eerste gevaar kwam echter van Gentse zijde. Lustig sneed de defensie aan flarden met een scherpe cross, maar de goed ingelopen Asare devieerde net naast. Een paar minuten later kreeg Loncar aan de overzijde een gelijkaardige kans, maar hij schoof de bal ruim naast.

Rijeka moest al snel wisselen door een blessure van Colak, maar het was uitgerekend zijn vervanger Puljic die na een half uur het Rujevica stadion in vuur en vlam zette. Hij trapte een teruglegger hoog in doel (1-0). Met de 1-0 tussenstand was de thuisploeg virtueel geplaatst, maar daar konden ze amper twee minuten van genieten. Plastun stond immers op de juiste plaats in de zestien om de bal hard en hoog in doel te vlammen (1-1).

Kort voor rust was Plastun zelfs dicht bij een tweede doelpunt, maar hij kopte de hoekschop van Odjidja over. In de tweede helft moest Rijeka op zijn minst scoren om verlengingen te behalen, maar het kon Kaminski nauwelijks bedreigen. De Buffalo's hadden de controle over het middenveld, maar kwamen zelf op aanvallend vlak ook niet zoveel meer in de buurt van doelman Prskalo

Daardoor bleef de spanning voelbaar in het uitverkochte stadion en ondanks de controle bleef het opletten voor een plots tegendoelpunt. Zo draaide een gevaarlijke voorzet maar net naast de paal. Met een afstanddschot van Puljic kende Kaminski geen problemen. Nagelbijten dus tot in minuut 94, waarna het verlossende fluitsignaal voor grote euforie zorgde bij spelers en staf, die een feestje gingen vieren bij de meegereisde supporters. De felbegeerde kwalificatie voor de groepsfase was binnen.