Missie en visie

Introductie Björn De Neve

Discipline, hard work and dedication!

Dat is wat wij verwachten van elke KAAG-speler en daartoe zullen wij ons als jeugdopleiding ook engageren richting spelers en ouders. BTC 2.0.
Het klinkt veelbelovend en dat is het ook. Iedereen weet dat mensen die deel uitmaken van een geheel, samen een cultuur neerzetten. Want cultuur is gedrag. In een jeugdopleiding wordt die cultuur bepaald door tal van factoren en tal van mensen, gaande van spelers en trainers, ouders en management tot begeleiders en medewerkers…
Hoewel we verder bouwen op de verwezenlijkingen van het verleden moeten we ook durven te breken met bepaalde zaken uit het verleden. Zelfreflectie is nodig om te analyseren wat binnen elke cultuur anders kan en beter moet om succesvoller te kunnen worden. Dit vraagt begrip, geduld en openheid bij en van iedereen. Innoveren is belangrijk en deze innovaties vormen een grote meerwaarde indien iedereen er vol voor gaat. Finaliteit binnen onze jeugdopleiding is en blijft om de doorstroming op lange termijn gevoelig te verhogen. Succes binnen een jeugdopleiding valt niet samen te vatten in titels, klassementen en puntenaantallen.
Wél spreken we binnen 10 jaar over het gemiddelde niveau waarop we spelers afgeleverd hebben en over hoeveel spelers de weg richting onze eigen A-kern vonden. Want wie droomt niet van een kippenvelmoment in de Ghelamco waarbij een eigen jeugdproduct debuteert als invaller en even later zijn eerste basisplaats afdwingt?

Laat dit ons ultieme doel zijn.

Om dit te bereiken, hebben we naast een efficiënte organisatiestructuur ook een veelzijdige en duurzame opleiding nodig. Top-coaches, een gedetailleerd en herkenbaar opleidingsplan binnen juiste verhoudingen, een efficiënt spelervolgsysteem gekoppeld aan een persoonlijk actieplan en een performante talentdetectie. Dit zullen de belangrijkste ingrediënten zijn die ons recept vorm moeten geven.

Stap voor stap willen en kunnen we de komende jaren uitgroeien tot een opleidingsbegrip in België. Als vooruitstrevende jeugdopleiding willen we een trendsetter worden, pionier in de manier waarop we jeugdspelers beter maken. Maar laat ons eerlijk en duidelijk zijn: als we willen afleveren, moet de lat gevoelig omhoog. Met veel respect voor elkaar, maar met verantwoordelijkheidszin bij iedereen, met passie, met geduld en doorgedreven doorzettings-vermogen.

Discipline Hard Work Dedication

Björn De Neve
Hoofd Jeugdopleiding KAA Gent