"Opletten voor euforie na Brugge"

De grootste val waarin de Buffalo's nu kunnen trappen volgens Yves Vanderhaeghe? Teveel euforie na de mooie overwinning tegen Club Brugge: "We moeten de voetjes op de grond houden en er vooral aan denken dat we terug een goede zaak kunnen doen in het klassement. Brugge speelt tegen Charleroi dus we moeten vooral proberen terug wat dichter bij de top 3 te sluipen." Waarom hij Eupen een gevaarlijke verplaatsing vindt en wat hij te vertellen had over zijn 3 spitsen Sylla, Yaremchuk en Janga, ziet u hieronder. 

Vanderhaeghe kan in Eupen niet rekenen op de geblesseerden Christiansen (kuit), Simon (enkel), Esiti (heup) en Machado (spierscheur). Neto (knie) en Horemans (kruisband) staan zoals geweten voor een langere revalidatie. Kalu speelde dan wel (fantastisch) tegen Club Brugge maar zit toch niet in de selectie voor Eupen: "Samuel heeft deze week op training geprobeerd maar had terug last van zijn knie. Hijzelf dacht aan de spier waar hij eerder een scheurtje had, maar volgens de dokter is het zijn kniegewricht. Machado is hersteld van zijn spierscheur maar ik hou hem nog even uit de selectie. Als hij volgende week een hele week kan meetrainen, is hij er terug bij."

Mitrovic

Kan Stefan Mitrovic spelen? Vanderhaeghe: "Hijzelf zegt van wel en ik geloof hem ook. Hij viel zondag heel sterk in, heeft geen duel verloren en alles weggekopt wat zijn richting uitkwam. Hij heeft de hele week getraind en ik heb veel goede dingen gezien. Wat mij betreft kan hij spelen, alleen weet ik niet of hij zelf overtuigd is dat hij kan starten. Een training is toch nog altijd iets anders dan een wedstrijd. Ik heb op dit moment wel weinig redenen om te wisselen. Behalve dan wat (gele) kaartenlast bij enkele jongens achteraan. Als ik om die reden moet wisselen, ga ik niet twijfelen en breng ik hem. Want het centraal duo van vorig jaar (Mitrovic-Gigot) is een stevig blok."

Sneeuw en vorst in de Oostkantons

Zoals eerder gezegd vindt Vanderhaeghe Eupen uit een verraderlijke wedstrijd. Zeker gezien de verwachte weersomstandigheden: "Ik hoor zelfs spreken over vorst en sneeuw in het slechtste geval. Daarom zijn we vandaag ook wat langer blijven trainen in de regen en de kou. Dat was de beste manier om ons voor te bereiden. Nu ja, als we in die omstandigheden moeten spelen, dan is dat zo. Je moet erdoor. Zonder hoogmoedig te willen zijn, moeten we vooral onthouden dat als we daar een resultaat halen we weer wat dichter bij plaats 2 en 3 staan."