Op 25 mei 2021 keurde de algemene vergadering van de Pro League het voorstel goed om alle stadions van de Pro League clubs definitief algemeen rookvrij te maken.

Nie Smuure, Nie Ruuke

Vanaf het seizoen 2021 - 2022 is elke vorm van roken (sigaretten, sigaren, e-sigaretten, apparaten die tabak verhitten en alle andere soorten tabaksproducten) dan ook verboden tijdens wedstrijden, events en randactiviteiten van de Jupiler Pro League, de 1B Pro League en de Croky Cup.

Generatie Rookvrij

Met de invoering van het Algemeen Rookverbod sluit KAA Gent samen met de Pro League zich proactief aan bij Generatie Rookvrij waarbij ieder kind, geboren vanaf 2019, in elke fase van het opgroeien beschermd wordt tegen tabaksrook zodat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend wordt en niet-roken de norm.

Iedereen die de Ghelamco Arena betreedt, bevindt zich in een rookvrije omgeving. Alle ruimtes in het stadion zijn met andere woorden rookvrij: alle tribunes, trappenhallen, in- en uitgangen. Alle binnenruimtes waren eerder al rookvrij als gevolg van de geldende wetgeving.

Dit beleid richt zich op iedereen die in het stadion werkt en/of wedstrijden bijwoont: medewerkers en vrijwilligers, wedstrijdofficials, spelers, medewerkers van media en dienstverleners en alle toeschouwers en genodigden.

Alternatieven

Uiteraard begrijpen wij dat er voor een dergelijke maatregel voldoende alternatieven moeten voorzien worden.

We maken dan ook gebruik van enkele aangewezen Rookzones: één via ingang E (op de hoek van tribune 2 en 3), één bereikbaar via de bezoekersingang G en één in de buurt van de VIP ingang. Roken kan enkel in deze voorziene rookzones buiten de tribunes. Daar kunnen sigarettenpeuken achtergelaten worden in de voorziene recipiënten.