Vanderhaeghe: "3 punten thuishouden én concurrentie op achterstand zetten"

Na de kwalificatie voor Play Off 1 vorige week, is de wedstrijd tegen KVO voor Yves Vanderhaeghe opnieuw een belangrijke confrontatie: "Er staan zoals steeds 3 punten op het spel. De match is voor ons wel belangrijker dan voor KVO. Wij willen de 3 punten thuishouden én ook onze concurrenten voor Play Off 1 op een grotere afstand spelen."

Mentaliteit en vertrouwen

Schrik voor een nieuwe slappe eerste helft heeft de coach niet: "We hebben daar vooral na Mechelen hard op gehamerd. Ik denk dat de spelers zelf wel snappen dat zoiets niet meer kan. In Play Off 1, tegen ploegen van een ander kaliber, kunnen we dat ons niet permitteren."

De coach onthoudt, zoals meestal, vooral het positieve: "Doorheen de hele competitie is gebleken dat wie achterkomt het meestal moeilijk heeft om zich terug in de match te knokken. Wij hebben dat nu twee keer op rij gedaan en twee keer een goeie reactie getoond, in beide gevallen zelfs met éénrichtingsvoetbal in de tweede helft. Dan zit het goed met de weerbaarheid en het vertrouwen. En het toont dat de bankzitters de juiste mentaliteit hebben."

Ex-club KV Oostende

Vanderhaeghe: "Natuurlijk is tegen een ex-club spelen speciaal, ik denk dat dat voor iedereen zo is. Alleen wil ik er niet te lang bij stil staan. Ik heb deze week dan ook niet speciaal zitten mijmeren over de 2 mooie jaren die ik er had. De enige met wie ik het er deze week over had, was iemand met wie ik nog gestudeerd heb en dat was dan nog omdat hij me om kaarten vroeg." Dat hij de spelers van KVO goed kent, betekent overigens niet dat hij deze week minder werk had: "Het enige verschil is dat ik deze week zelf de individuele kwalititeiten van de KVO-spelers heb toegelicht, anders doet Bernd dat."

Blessures en schorsingen

Opnieuw (overwegend) goed nieuws van het blessurefront. Yves Vanderhaeghe: "Ik heb voor de persconferentie Moses Simon nog eens bij mij in mijn bureau geroepen en hij zei dat hij volledig fit was. Net als Anderson Esiti en Nana Asare." Revalideren wel nog verder: Stefan Mitrovic (kijkoperatie enkel), Siebe Horemans (kruisband) en Renato Neto (knie-operatie). Desondanks had de coach ook over Neto goed nieuws: "Renato traint terug op het veld en zegt zich beter te voelen dan voor zijn operatie. We nemen hem dan ook terug mee op stage, al blijft het moeilijk om een termijn te plakken op zijn definitieve terugkeer. Ik ben hoe dan ook blij met die evolutie. Zeker voor hem, vooral als je ziet hoe hij, in een voor hem toch wel heel moeilijke periode, steeds positief is gebleven."

Wat betreft de gele kaartenlast, is het goed mogelijk dat Brecht Dejaegere (die op 9 gele kaarten staat en 2 speeldagen schorsing riskeert bij een tiende geel karton) niet aan de aftrap komt: "Het zou zot zijn te riskeren dat we hem bij de start van de Play offs al direct 2 weken moeten missen. Brecht moet nu zien dat hij wat herbront en ervoor zorgen dat hij scherp is tegen de start van de Play offs."