KAA Gent treft KF Shkëndija in laatste voorronde Europa League

KAA Gent treft KF Shkëndija in laatste voorronde Europa League

In het Zwitserse Nyon is geloot voor de laatste voorronde van de UEFA Europa League, de zogenaamde Play-off ronde. Daarin neemt KAA Gent het op tegen KF Shkëndija uit Macedonië. De heenwedstrijd wordt op donderdag 18/08 afgewerkt in de Ghelamco Arena, de terugwedstrijd is op donderdag 25/08 in Macedonië. Meer info over de verplaatsing wordt maandag bekend gemaakt.

KF Shkëndija werd in 1979 opgericht en heeft Tetovo als uitvalsbasis, een stadje met ruim 50.000 inwoners. De club boekte pas recent zijn eerste successen. Vorig seizoen verliep uitstekend met de allereerste bekerwinst en een tweede plaats in de competitie, amper 2 punten achter kampioen FK Vardar (Skopje). Die ploeg roept niet zo fijne herinneringen op aan de Intertoto Cup in 2004, toen Vardar Skopje de Buffalo's uitschakelde na strafschoppen.

In 2011 behaalde Shkëndija zijn grootste succes: de eerste landstitel uit hun geschiedenis. Door de goede prestaties was de club de voorbije jaren meestal actief in de kwalificaties van de Champions League of Europa League, maar telkens strandde het avontuur snel.

Dit seizoen bracht daar echter verandering in. In de eerste voorronde werd het Poolse KS Cracovia uitgeschakeld (2-0 en 1-2) en in de tweede voorronde ging Neftchi Bakoe uit Azerbeijan voor de bijl (1-0 en 0-0). Eenmaal op dreef werd ook de derde horde succesvol genomen, Shkëndija verloor donderdag weliswaar met 1-0 in Mlada Boleslav, maar het had de heenwedstrijd tegen de Tsjechen met 2-0 gewonnen. Zo staan de Macedoniërs dus voor het eerst in de Play-off ronde van de UEFA Europa League.

De thuisbasis van KF Shkëndija is de Ecolog Arena, die plaats biedt aan 15.000 toeschouwers.