Laurent Depoitre trekt naar FC Porto

Laurent Depoitre trekt naar FC Porto

Laurent Depoitre verlaat KAA Gent na twee succesvolle seizoenen en tekende vandaag een vierjarig contract bij de Portugese topclub FC Porto.

Depoitre scoorde voor de Buffalo's in 90 wedstrijden 31 doelpunten en gaf 14 assists. Hij was één van de architecten van de historische eerste landstitel in 2014-15, scoorde het beslissende doelpunt in de  Supercup 2015 en scoorde een van de doelpunten in de match van de kwalifactie voor de 1/8e finales van Champions League vorig seizoen. In 2015 maakte hij tevens zijn debuut bij de Rode Duivels en scoorde in zijn eerste interland.

Een reactie van voorzitter Ivan De Witte: "Ik ben tevreden met deze transfer omdat het een goede zaak is voor de speler en omdat het een win-situatie is voor de club. Het is tevens een bewijs dat KAA Gent een andere status heeft verworven op internationaal niveau. Na een transfer naar een club als Newcastle, volgt nu een transfer naar FC Porto, een van de meer gerenommeerde clubs in Europa. Ik wil bij deze benadrukken dat een belangrijk deel van de inkomsten zal besteed worden aan de verdere uitbouw van de jeugdwerking.  De hele club wenst Laurent veel succes in zijn verdere carrière en wij heten hem steeds hartelijk welkom bij ons wanneer hij het maar wenst."

Alle criticasters overwonnen

Zelden was de uitspraak van Julius Caesar "Veni, Vidi, Vici" meer op iemand van toepassing  dan op Laurent Depoitre na zijn verblijf bij KAA Gent.     

In de zomer van 2014 ruilde burgerlijk ingenieur Laurent Depoitre transfervrij KV Oostende in voor KAA Gent. Hij zou er de strijd aan gaan met Nicklas Pedersen en David Pollet. De bonkige targetspits maakte in de voorbereidingswedstrijden geen verpletterende indruk, maar veegde bij de start van het seizoen alle vooroordelen weg en won zo snel de harten van de KAA Gentsupporters. Met 13 doelpunten en 9 assists had hij een groot aandeel in de eerste landstitel in de geschiedenis van de KAA Gent.

Het jaar daarop schonk Depoitre KAA Gent de Supercup met een 1-0 overwinning tegen bekerwinnaar Club Brugge. In de competitie 2015-16 vond hij 14 keer de netten. Ook tijdens de wedstrijden van de UEFA Champions League maakte Laurent Depoitre indruk. Hij opende de score in de thuiswedstrijd tegen Zenith Sint-Petersburg (2-1) en beukte zo mee de deur open naar de 1/8e finales van het kampioenenbal.

Zijn goede prestaties leverden hem in de lente van  2015 een eerste selectie voor de Rode Duivels op. Hij scoorde in Andorra meteen bij zijn debuut als international (1-4). Bij de verkiezing van de Gouden Schoen 2015 eindigde Laurent Depoitre tweede, na zijn kapitein Sven Kums.

Laurent Depoitre zal door de KAA Gentsupporters herinnerd worden voor zowel zijn onverdroten inzet op het veld als voor zijn timide bescheidenheid er naast. In de kleedkamer liet hij zich meermaals opmerkingen als de lolbroek van de groep. Tussen de lijnen was Laurent Depoitre de harde werker die steevast woog op de verdediging van de tegenstander waarmee de tegenstander de handen vol had.

Aannemen, draaien, schieten: Laurent Depoitre.