Thomas Matton stopt met voetballen

Thomas Matton stopt met voetballen

Thomas Matton heeft op 32-jarige leeftijd besloten om met onmiddelijke ingang zijn actieve voetbalcarrière stop te zetten. Toch blijft Thomas actief bij de club. HIj gaat nu op korte termijn aan de slag als begeleider van de Blue-White Talents, een beperkte groep van getalenteerde jeugdspelers. 

Matton kwam in juli 2015 transfervrij van KV Kortrijk. Hij speelde bij KAA Gent in totaal 53 matchen en kwam daarin 7 maal tot scoren en gaf 7 assists. Het merendeel van die goals en assists kwam in zijn eerste seizoen (25 wedstrijden, 6 doelpunten, 5 assists). Hij won in dat eerste seizoen ook de Blgische Supercup. In het seizoen 2016-2017 kwam hij in 26 wedstrijden tot 1 doelpunt en 2 assists. In de huidige jaargang vergaarde Thomas 26 minuten speeltijd, verspreid over twee matchen. 

Matton speelde in totaal 231 wedstrijden (42 doelpunten en 27 assists) en kwam uit voor OH Leuven, Zulte Waregem, KV Kortrijk en KAA Gent.

Een van zijn mooiste momenten bij KAA Gent kwam er op 29 september 2015 toen hij op prachtige wijze de gelijkmaker scoorde tijdens de Champions Leaguewedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg  (2-1). Een voorzet vanop links nam hij in één tijd op de slof zodat hij de bal kruiselings kon binnentrappen. 

We zullen ons Thomas vooral herinneren als een stijlrijke en technisch zeer verfijnde middenvelder die spijtig genoeg gedurende bijna zijn hele carrière veelvuldig geplaagd werd door blessures.

Bedankt voor alles Thomas en veel succes bij deze nieuwe etappe in je loopbaan!