"Thuisreeks verderzetten mét clean sheet"

"Thuisreeks verderzetten mét clean sheet"

Yves Vanderhaeghe begon zijn persconferentie deze week met behoorlijk goed nieuws over de revaliderende spelers: “Esiti, Simon en Christiansen trainden vandaag buiten en individueel. Voor Esiti wordt het even afwachten hoe hij zal reageren, bij Simon lijkt de enkel hersteld maar is het nog te vroeg om al duels aan te gaan en Christiansen moet in principe volgende week opnieuw aan voetballen toekomen. Ook Kalu trainde mee met de groep en zit in de selectie.”

Vanderhaeghe waarschuwde voor Sint Truiden: “Voor hen is het één van de laatste kansen om zich opnieuw in de top 6 te nestelen en dan is zo een ploeg altijd gevaarlijk. Anderzijds willen wij ons 100% thuisrecord natuurlijk behouden en willen we ook een clean sheet. Doelman Kalinic kreeg deze week weliswaar de prijs (Doelman van het Jaar) maar dat is ook de verdienste van de hele ploeg. Ik wil in ieder geval 100% concentratie en focus vanaf de eerste minuut.”

Over Janga, maker van een enig mooi doelpunt in Eupen, was de coach duidelijk : “Hij is nog niet zo lang bij ons en moet onze manier van spelen in balbezit nog wat gewoon worden. Maar hij zit in de kern  en misschien verander ik wel eens.”

Tot slot veel lof voor het centrale duo Gigot-Bronn:” Bronn is een zeer flexibele kracht: hij speelde al rechts, links, centraal en op de 6. Gigot is enorm met zijn vak bezig, is secuur en geconcentreerd. Het klikt uitstekend tussen die twee, ook op training waar ze elkaar voortdurend coachen.” 

 

Rangelo Janga:

Ook de auteur van de belangrijke gelijkmaker vorige week in Eupen, Rangelo Janga, stond deze week de pers te woord. Geboren in Nederland, international bij Curaçao en afkomstig van het Slowaakse AS Trencin, werd Janga gevraagd hoe hij het Belgische voetbal voorlopig inschatte: “Het voetbal dat hier in België gespeeld wordt, is best wel fysiek. Zowel Eupen als Antwerp probeerden niet te voetballen tegen ons. Maar als wij echt aan voetballen toekomen, kunnen wij iedereen aan.”

Janga scoorde tegen Eupen een échte spitsengoal, aanwezig in de box en inlopend bij de eerste paal: "Kopbaldoelpunten zoals in Eupen, dat lukte me vroeger niet zo goed. Maar ook voetballend kan ik nog beter, zowel meevoetballend als met het hoofd. Ik moet nog iets minder braaf worden, iets meer smeerlap worden, zoals de coach het noemt. Een spitsentrainer is ingeburgerd in Nederland en daar heb ik veel van geleerd. In Dordrecht was dat Marc De Vries, die nog in Schotland heeft gespeeld. Hij maakte me duidelijk waar ik beter kon, zoals Patrick Kluivert dat ook deed bij Curaçao.”

Afsluiten deed Janga met een voorzichtige wenk naar de coach: "Een doelpunt scoren geeft je een boost, hopelijk mag ik voor eigen publiek eens starten. Thuis spelen zou wel fijn zijn voor dit publiek en in zo'n mooi stadion ”.