Yves Vanderhaeghe: "in Genk vervelend gevoel wegspelen"

Speeldag 30 - Jupiler Pro League - 11-03-2018 om 14:30 u

Yves Vanderhaeghe zou graag een reactie zien van zijn team na de eerste thuisnederlaag onder zijn bewind: "We komen net van ons eerste verlies, en we zijn de laatste 3 wedstrijden steeds op achterstand gekomen. Het zou goed zijn als we dat vervelende gevoel in Genk van ons kunnen afspelen. We moeten zien dat we scherp uit de kleedkamer komen en proberen de match van bij aanvang naar ons toe te trekken. Op verplaatsing geen sinecure, maar we gaan het proberen."

Qua blessurenieuws was er niet veel nieuws onder de zon. Renato Neto, Siebe Horemans en Stefan Mitrovic vervolgen allen hun revalidatie en hun situatie wordt week na week verder geëvalueerd.

Plan Pozuelo nodig?

Gevraagd of hij een speciaal plan had om Pozuelo aan banden te leggen, sprak de coach zijn vertrouwen uit dat hij over verschillende spelers beschikt die de Spanjaard uit de wedstrijd zouden kunnen houden: "Pozuelo is een bepalende speler, iemand die vaak wat gaat zwerven en loopt waar je hem niet verwacht. Je moet daar rekening mee houden en dat gaan we doen. Aan de spelers om dat goed uit te voeren. Ik heb er vertrouwen in dat ze dat kunnen."

De coach wees er verder ook op dat de bekerfinale die Genk binnenkort zal spelen onbewust misschien toch ook een rol zal spelen: "Ik geloof dat dat voor een speler onbewust wel een issue kan zijn. Ik heb het zelf ook meegemaakt als speler en geloof dat het een invloed kan kan hebben zelfs al wil je dat zelf niet. Het is niet abnormaal dat zoiets ergens in het achterhoofd speelt."