"Een belangrijke wedstrijd. Ik kijk ernaar uit"

Speeldag 15 - Jupiler Pro League - 11-11-2018 om 14:30 u

Zoals steeds opende coach Jess Thorup de voorbeschouwing van de komende wedstrijd met een kleine 'throwback' naar de vorige wedstrijd: "Na 3 matchen in 8 dagen was het, na de nederlaag tegen Moeskroen, belangrijk dat we de laatste thuismatch - waarbij we 0-1 achter stonden bij de rust - toch nog met 3-1 wonnen. Dat we ons "back in the game" knokten was zeer belangrijk voor ons vertrouwen. Nu hadden we 8 dagen om de volgende wedstrijd voor te bereiden, dan heb je toch meer ruimte om wat intensiever met de groep én individueel te werken. Dus ja, ik kijk uit naar onze laatste match voor de internationale break.  En daarna zal ik samen met het bestuur, de staf en de scouts een analyse van het team maken."

Dubbeltje op zijn kant

Of het een goed moment is om naar daar te trekken? Moeilijk te zeggen. Ze hadden tegen Fenerbahce goede momenten waar ze de controle hadden. Zo'n zaken kunnen altijd twee kanten op: een gewond dier is steeds gevaarlijk. Maar ik wil daar eigenlijk niet teveel mee bezig zijn. Ik focus liever op mijn team. Het belangrijkste is wat mijn spelers me tonen op het trainingsveld en wat ik daar zie stemt me tevreden.

Vadis, Smith en Neto 

Zijn Vadis, Eric Smith en Renato Neto klaar voor de confrontatie tussen de landskampioenen van 2015 en 2017? Thorup: "Wat Smith betreft, had ik een gesprek met Eric na zijn laatste partij met de beloften. Dat was de beste match die ik tot nog toe van hem zag. "He was good on running and pressing, maar hij mist nog wat finesse in zijn baltoets en wat beweeglijkheid. Hij is op de goede weg. Ik denk dat hij na de internationale break klaar zal zijn. 

"Odjidja? Wie? Ah Vadis!"

Gevraagd naar de situatie van de Gentse nummer 8 bleek dat Thorup vooral gewend is de voornamen van zijn spelers te gebruiken en even moest denken wie "Odjidja" nu weer was. Thorup: "Vadis stelt het goed ja. He's back on the pitch with Matti (kiné, n.v.d.r.), hij loopt terug en traint al terug wat met de bal. He's part of the team maar nog niet klaar voor zondag. Renato heeft spijtig genoeg een kleine liesblessure opgelopen en zal een tweetal dagen niet beschikbaar zijn. 

Teambuilding

Dinsdag gingen spelers en staf na de ochtendtraining op teambuilding, daarna volgde 's avonds nog een gezamenlijk etentje. Wat leerde de coach die dag? Thorup: "Mijn belangrijkste taak hier is een team bouwen. We hebben veel individueel talent maar zonder teamspirit geraak je nergens. , Voor mij was die hele dag erg geslaagd. 's Morgens trainden we heel goed. Daarna was er de teambuilding waarbij Eva Maenhout (de clubpsychologe) de lead nam bij het eerste deel. Er waren veel gesprekken, we wouden de onderlinge interactie goed op gang krijgen. Het leerde me veel over de onderlinge interactie en de verschillende persoonlijkheden."