Een rookvrij stadion voor KAA Gent - KV Oostende

Een rookvrij stadion voor KAA Gent - KV Oostende

Op initiatief van de Pro League worden de speeldagen 3 en 4 van de Play Offs afgewerkt in rookvrije stadions. KAA Gent moedigt haar supporters aan om deel te nemen aan de actie en ter gelegenheid van de de wedstrijd KAA Gent-KV Oostende van vrijdag 21 april 2017 geen sigaren, sigaretten of e-sigarets te roken in de Ghelamco Arena. Samen met iedereen voor en achter de schermen maken we er zo een rookvrije speeldag van.

Motivering

De Pro League en zijn clubs erkennen dat roken en meeroken erg schadelijk zijn voor de gezondheid, in het bijzonder de gezondheid van kinderen. In de Ghelamco Arena is de familietribune reeds enige tijd elke wedstrijd rookvrij. Met deze stadionactie willen we de focus leggen op de gezondheid van iedereen in het stadion en op en rond het veld. Sport is immers onlosmakelijk verbonden met een gezonde levensstijl.

Stadionactie

Deze sensibiliseringsactie wordt opgezet in samenwerking met Kom op tegen Kanker, de Stichting tegen Kanker en het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie om de aandacht te vestigen op de schadelijke gevolgen van roken en meeroken.

Levensloop 2016

In hetzelfde weekend wordt ten voordele van de Stichting tegen Kanker op de Blaarmeersen de eerste Gentse Levensloop georganiseerd. Schrijf je in of steun Team Buffalo en help ook op deze wijze mee met de strijd tegen kanker.