Hein Vanhaezebrouck: "Veel gretigheid gezien op training"

Hein Vanhaezebrouck: "Veel gretigheid gezien op training"

Speeldag 3 - Jupiler Pro League - 12-08-2017 om 18:00 u

Voor de derde speeldag van de Jupiler Pro League kan Hein Vanhaezebrouck op een quasi voltallige kern rekenen. Achter de Kazerne wacht zoals steeds een moeilijke wedstrijd. De coach had alvast goed nieuws over Lovre Kalinic. De Kroatische international maakt een grote kans er zaterdag terug bij te zijn en zit in de wedstrijdselectie.

Klik hier voor ticketinfo (geen combiregeling!)

Als je wint, heb je vrienden

Hein Vanhaezebrouck kreeg deze week heel wat over zich heen. Zo werd hem onder meer voor de voeten geworpen dat zijn spelers hem misschien wel beu waren. Zwaar tilt hij daar niet aan: "Zolang ze maar op mij schieten en niet op mijn spelers, mijn vel is dik genoeg. De voorbije jaren was ik God en nu ben ik ineens de grote boze wolf. Ik kan het wel plaatsen. Dat ze mij beu zouden zijn na 4 jaar? Ik heb het deze nog eens week gevraagd, van de hele groep zijn er nog slechts 3 die hier zijn sinds mijn eerste jaar. Uiteindelijk is het overal hetzelfde. Als je wint, is iedereen blij en anders zijn er altijd wel een paar die ongelukkig lopen."

"Zes op zes of nul op zes, Mechelen uit is altijd lastig."

Over de wedstrijd zelf gaf Vanhaezebrouck mee dat het in Mechelen nooit makkelijk is: "Of je nu zes op zes of nul op zes hebt, het blijft een moeilijke verplaatsing. Niet alleen voor ons, maar voor alle (top)clubs. Daar doet onze huidige situatie niets vanaf. Mechelen is een ploeg die gesteund wordt door een fantastisch publiek en die thuis op enthousiasme vaak heel goed voor de dag komt. Het wordt geen makkie."

"Punten pakken om de wederopstanding in te zetten."

Vanhaezebrouck vindt het overdreven om te stellen dat er in Mechelen moet gewonnen worden: "Daar een punt halen zou al mooi zijn om de wederopstanding in te zetten. Ik vind het overdreven om te zeggen dat we er moeten gaan winnen. Want dat had eigenlijk vorige zondag al moeten gebeuren tegen Antwerp, dan hadden we nu een iets rustiger week gehad. Maar goed, het is aan ons om de juiste keuzes te maken. Een aantal jongens moet nog stappen zetten, dat is ook niet abnormaal gezien de blessures die sommigen hadden in de voorbereiding en de internationals die later aansloten vanwege hun verplichtingen. En zoals steeds zal efficiëntie langs beide kanten voor ons belangrijk zijn op Mechelen."