Igor Plastun tekent bij KAA Gent

Igor Plastun tekent bij KAA Gent

KAA Gent legde vandaag de Oekraïnse verdediger Igor Plastun onder contract voor de komende 4 seizoenen. Plastun is een 27-jarige centrale verdediger die de voorbije 2 seizoenen uitkwam voor de Bulgaarse kampioen Ludogorets Razgrad. Hij speelde in totaal 75 wedstrijden voor Ludogorets en werd er tweemaal Bulgaars kampioen.

Europese ervaring

Plastun heeft ook Europese ervaring en speelde de voorbije seizoenen 21 Europese duels: 12 in de Champions League (waarvan 9 in de voorrondes) en 9 in de Europa League (waarvan 2 in de voorrondes).

Plastun kwalificeerde zich vorig seizoen met Ludogorets in groep C voor de Round of 32 van de vorige editie van de Europa League. Het werd tweede in een groep met Hoffenheim (5ptn), Istanbul Basaksehir (8ptn) en Sporting Braga (10ptn). Plastun speelde alle wedstrijden in zowel de play-offronde als de groepsfase. Vervolgens ging Ludogorets eruit tegen AC Milan in de Round of 32.

De Bulgaarse kampioen werd overigens 7x op rij kampioen in de laatste 7 seizoenen en staat op een 39e plaats in de rangschikking van de UEFA club coëfficient met 37.000 punten (ter vergelijking: KAA Gent staat op een 56e plaats met 27.000 punten).

Plastun begon zijn carrière bij de Oekraïense tweedeklasse club Obolon Kiev waar hij ook zijn opleiding genoot. In 2008 maakte Plastun er zijn debuut en steeg met Obolon naar eerste klasse. Plastun speelde meer dan 60 wedstrijden voor Obolon en werd na 3 seizoenen overgenomen door Karpaty Lviv. Na 4 jaar en 101 wedstrijden voor Karpaty Lviv haalde Ludogorets hem vervolgens naar de Bulgaarse kampioenenploeg waar hij zijn carrière vervolgde tot nu. 

Plastun : "Roman kon alleen maar goeie dingen vertellen over de club"

Plastun: "Ik sprak twee weken geleden voor het eerst met Roman Yaremchuk. Ik kende hem niet want heb nooit met hem gespeeld. Maar Roman vertelde me alleen maar goede zaken over de club. Hij sprak over het prachtige stadion, de goeie sfeer in de groep, de supporters en het feit dat KAA Gent een ambitieuze en professionele club is. Allemaal zaken die me nog meer overtuigden om voor deze club te kiezen."