Vanderhaeghe:"Ik verwacht een scherpe groep"

Speeldag 10 - Jupiler Pro League - 14-10-2017 om 20:30 u

Op de persconferentie voorafgaand aan zijn eerste wedstrijd als hoofdcoach van KAA Gent wist Yves Vanderhaeghe tevreden te melden dat hij sinds gisteren over zijn voltallige kern kon beschikken. Nadat alle internationals terug bij de groep aansloten, zijn enkel Foket, Saief en Louis Verstraete nog niet wedstrijdklaar. Ook Renato Neto revalideert verder. 

Bekijk hieronder de voorbeschouwing van Vanderhaeghe op de wedstrijd:

Honger en fun

Vanderhaeghe zag deze week een hongerige en gedreven groep op training: "Natuurlijk niet onlogisch. Bij een nieuwe coach wil iedereen zich tonen." Toch is Vanderhaeghe ervan overtuigd dat de spelers morgen heel scherp aan de aftrap zullen staan. Zelf wordt hij geroemd om zijn people management. De voorbije week probeerde hij dan ook vooral te zorgen voor een goede sfeer: "Natuurlijk mag er gelachen worden, ik wil dat mijn spelers zich ook amuseren op training. Voetbal blijft een spel. Een spel waarin al mijn spelers zo goed zijn dat ze het tot prof geschopt hebben, maar het is vooral een spel waar ze als kind zonder druk uren passioneel mee bezig waren. Het was belangrijk hen aan dat plezier te herinneren."

Geen gsm

De enige regel die hij tot nu toe invoerde was het afschaffen van gsm's aan tafel: "Er zitten heel veel nationaliteiten in mijn groep, veel jonge, introverte jongens ook. Ik weet ook dat het niet makkelijk is een Japanner en een Fransman te laten converseren. Maar ze kunnen het tenminste proberen en misschien helpt het ons wel op het veld."

Klik op de foto hieronder voor een verslag van de persconferentie 

 

Ben je abonnee en kan je er niet bij zijn zaterdag? Gebruik dan Free Your Seat!