"Respect tonen voor Mechelen maar ook doorgaan op ons elan."

Speeldag 27 - Jupiler Pro League - 18-02-2018 om 14:30 u

Voor Yves Vanderhaeghe is het duidelijk, de wedstrijd tegen KV Mechelen wordt een strijd. Ondanks het respect dat hij heeft voor de tegenstander, wil de coach uiteraard dat zijn spelers vooral op hun eigen prestatie focussen.

Een leeglopende ziekenboeg:

Yves Vanderhaeghe had ook goed nieuws uit de ziekenboeg deze week: "Zowel Andy Esiti als Moses Simon trainen terug. Esiti deels met de groep en deels individueel, Moses trainde de hele week mee met de groep maar uit voorbehoud hebben we hem niet teveel duels laten aangaan. De wedstrijd zondag komt voor beiden wel te vroeg."

Idem voor Anders Christiansen die eveneens een hele week meetrainde met de groep: "Na twee intensieve trainingen hebben we hem er 1 dag vantussen gehaald om hem wat op adem te laten komen. Zijn kuitblessure is volledig geheeld. Nu rest hem nog fysiek op niveau te komen tegen de play-offs." Ook Siebe Horemans' revalidatie loopt voorspoedig: "Ik heb al veel spelers gezien met een kruisbandletsel, maar nog niemand die zo snel lijkt te genezen als Siebe. Zijn vooruitgang is uitzonderlijk en ik geloof dat hij sneller kan terug zijn dan verwacht."

Op de vraag of Renato Neto tegen de play-offs kan terugkeren, was Vanderhaeghe terughoudender: "Een tweetal weken geleden zijn er een aantal vijzen en een ijzeren plaatje uit zijn knie verwijderd. Ik ben geen dokter maar denk dat we toch voorzichtig moeten zijn met termijnen kleven op zijn terugkeer. Ik zie het zeker goedkomen maar Play Off 1 lijkt me veel te snel. Hij moet zich goed voelen, pijnvrij en topfit zijn. Het belangrijkste is focussen op de lange termijn en een goeie Neto recupereren. Iedereen hier weet immers hoe goed hij is wanneer hij fit is."